Rotterdam – Excelsior gaat in de zomerstop twee hoeken van Stadion Woudestein dichtbouwen. De club leeft al geruime tijd met de ambitie om haar stadion uit te breiden. De eerste fase van het project is nu bepaald, ongeacht op welk niveau de club uit Rotterdam volgend jaar actief is.

Eerste stappen
Algemeen directeur Ferry de Haan: ,,Het masterplan voor een dicht Stadion Woudestein is een lang gekoesterde ambitie, waarvan we nu de eerste stappen gaan zetten. Het stadion ligt aan een toegangspoort van Rotterdam, waar vele inwoners, bezoekers, families en studenten de stad binnen komen. Wij willen als Excelsior daar een grotere rol in gaan spelen en het stadion een nadrukkelijk gezicht geven, aan de binnen- en buitenkant’’.

Faciliteiten
Aankomende zomer zullen de hoeken die grenzen aan de Robin van Persie tribune worden gevuld met publieksplaatsen. Hierdoor groeit de capaciteit van het stadion naar 4.500 plekken tegenover 3.750 nu. Naast deze publieksplaatsen zullen ook de faciliteiten voor de supporters worden aangepakt. Onder andere het sanitair en de horecavoorzieningen, die op dit moment zwaar onder de maat zijn, moeten gaan voldoen aan de eisen van deze tijd. Het authentieke supportershome zal binnen deze plannen intact blijven, evenals het terras dat uitkijkt op het veld.

Capaciteit en faciliteiten
Ferry de Haan geeft de noodzaak van de verbouwing aan: ,,Het masterplan dat er ligt is gebaseerd op het dichtbouwen van alle hoeken van het stadion. Wij hebben een bewuste keuze gemaakt om te starten met het dichtmaken van twee hoeken, waarbij we meer capaciteit creëren maar ook de faciliteiten voor supporters naar een hoger niveau tillen. De afgelopen twee seizoenen hebben wij een bezettingsgraad van 96% en zijn wij meerdere wedstrijden uitverkocht geweest, meer publieksplaatsen zijn dus harstikke welkom’’.

Mogelijkheden
De uitbreiding geeft Excelsior ook meer mogelijkheden om haar organisatie te huisvesten. Voor de stewards zal er een aparte ruimte worden ingericht onder de Robin van Persie tribune, welke zij op wedstrijddagen kunnen gebruiken. Daarnaast is er een nieuwe commando- en radiokamer meegenomen in de plannen.

Business
Afgelopen zomer stond Stadion Woudestein ook al in de steigers, vanwege de verbouwing van de zakelijke ontvangstruimte. De nieuwe Nsecure Lounge is tijdens elke thuiswedstrijd gevuld met zakelijke en betrokken partners van de club. Het dichtbouwen van de twee publiekshoeken biedt ook mogelijkheden voor een groei van het zakelijke netwerk. De volledige Henk Zon tribune zal gevuld worden met business seats, wat weer een groei voor de Excelsior Business Club mogelijk maakt. Ook zal er wat ruimte in de Nsecure Lounge worden gewonnen, door het betrekken van het DHL Leercentrum tijdens thuiswedstrijden.

Kwaliteit waarborgen
,,De Nsecure Lounge staat elke thuiswedstrijd goed vol. Dat geeft Excelsior de mogelijkheid om wederom een volgende stap te maken in haar zakelijke omgeving. Meer business seats op de Henk Zon tribune, betekent meer zakelijk publiek en dus ook meer interessante partijen in de Excelsior Business Club. Om het persoonlijke contact en de kwaliteit te waarborgen, zal er vanaf mei een accountmanager worden toegevoegd aan het team, aldus commercieel directeur Wouter Gudde.

Verbouwing
De laatste seizoenen in de Eredivisie is Excelsior een club van groot Rotterdam gebleken. Met haar thuisbasis in het prachtige Kralingen, maar bezoekers uit de gehele omgeving van Rotterdam. Met deze verbouwing willen we ook het stadion naar een Eredivisie waardig niveau tillen,’’ besluit de directie van Excelsior.

LIAG architecten en bouwadviseurs
Excelsior gaat de verbouwing realiseren in samenwerking met LIAG architecten en bouwadviseurs. Zij hebben veel ervaring met grote projecten, zowel nationaal als internationaal. Zo bouwen deze experts op gebied van gezond bouwen o.a. het Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie in Utrecht en onderwijsgebouwen door heel Nederland. Ook is dit bureau aan de slag in landen als Oman en China.

Avatar foto

DoorMischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl

Geef een reactie