Excelsior Rotterdam reist af naar Zwolle

Na drie opeenvolgende thuiswedstrijden in het Van Donge & De Roo Stadion speelt Excelsior Rotterdam morgenavond het uitduel tegen PEC Zwolle. De aftrap is om 19:45 uur in het MAC3PARK Stadion.

Oefenduel in voorbereiding
Eerder dit seizoen verloor Excelsior Rotterdam nog kansloos met 5-0 van PEC Zwolle in de voorbereiding. Voormalig Excelsior spits Mike van Duinen was toen tweemaal trefzeker voor de Zwollenaren. ,,PEC Zwolle is een goed voetballende ploeg. Ondanks een stroeve competitiestart mogen we hen zeker niet onderschatten, dat toont de wedstrijd in de voorbereiding wel aan’’, zegt Adrie Poldervaart. ,,Daarnaast spelen zij ook nog eens thuis en klimmen ze bij een overwinning over ons heen op de ranglijst, we zijn dus gewaarschuwd.’’

Overwinning op VVV 
Na het gelijke spel tegen SC Heerenveen (2-2) en de beker uitschakeling tegen NEC Nijmegen (2-3), pakte Excelsior Rotterdam tegen VVV-Venlo afgelopen zaterdag drie zeer welkome punten. ,,Dat was wel even lekker’’, aldus Poldervaart. ,,Ik heb genoten van hoe de jongens gestreden hebben tot de laatste seconde. Het was ook fijn dat het nu eindelijk voor ons eens de goede kant op viel’’, doelend op de voorsprongen die Excelsior Rotterdam in de drie eerdere wedstrijden uit handen gaf.

Linker rijtje
Door de overwinning op VVV-Venlo klom Excelsior Rotterdam naar een knappe achtste plaats in de Eredivisie. ,,Het feit dat wij nu in het linker rijtje staan, betekent niet dat wij boven onze stand leven’’, meent Poldervaart. ,,Alle punten die we tot nu toe hebben verzameld, zijn namelijk allemaal verdiend.’’

Afwezigen
Excelsior Rotterdam moet het morgen in Zwolle zonder de geschorste Ali Messaoud en de geblesseerde Desevio Payne doen. Mikael Anderson, Lorenzo Burnet en Siebe Horemans zijn op dit moment nog twijfelgevallen.

Bron: Excelsior Rotterdam
Foto: Ruben Zegers


Het laatste nieuws:

Avatar foto

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl