Excelsior Rotterdam sluit 2017 af met gelijkspel

Excelsior Rotterdam heeft 2017 afgesloten met een 0-0 gelijkspel tegen FC Twente. De 4369 toeschouwers kregen weinig vuurwerk voorgeschoteld in dit duel, maar Excelsior kon desondanks een punt bijschrijven en staat na achttien wedstrijden op 21 punten.

Punt
,,Genoten? Absoluut niet, maar ik ben wel blij met een punt’’, zo vatte Mitchell van der Gaag de laatste wedstrijd van Excelsior in 2017 kernachtig samen. Beide ploegen lieten de toeschouwers in het Van Donge & De Roo Stadion weinig opwindends zien, maar desondanks koesterden beide trainers na afloop het punt dat zij een deze wedstrijd overhielden.

Vuurwerk
Het vuurwerk dat de supporters voor de wedstrijd hadden beloofd, was achteraf gezien een voorbode van wat in de twee keer 45 minuten daarna volgde. Door een technisch mankement werd het vuurwerk namelijk niet ontstoken en verschillende keren daarna werd daarna de grap gemaakt dat het vuurwerk ook daarna niet maar wilde ontbranden.

Mat
,,Ik vond dat we mat begonnen’’, zei Mitchell van der Gaag. ,,Naarmate de wedstrijd vorderde, pakten wij het wel op, zonder tot grote kansen te komen. Maar het was niet bepaald genieten vanavond.’’ Jordy de Wijs, die als linksback speelde omdat Milan Massop met een knieblessure noodgedwongen aan de kant bleef, kreeg een mogelijkheid, maar schoot de bal in de handen van Joël Drommel.

Doelpuntloos
Aan de andere kant tikte Theo Zwarthoed een inzet van Thomas Lam naast. Het waren spaarzame hoogtepuntjes in een wedstrijd die maar niet wilde loskomen. Stanley Elbers probeerde het na rust, maar zijn schot/voorzet belandde in de handen van de Twentse doelman. De grootste mogelijkheden waren kort voor het einde voor Mike van Duinen en Ryan Koolwijk. Ook zij troffen echter geen doel, waardoor het duel doelpuntloos eindigde.

Positief
Van der Gaag: ,,Als je me in juli had gevraagd of ik tevreden was geweest met 21 punten met de winterstop, dan had ik daarvoor getekend. Het is wel jammer dat we een serie van vijf nederlagen hebben gehad, maar het is wel belangrijk dat we vandaag in elk geval niet verloren hebben. Daardoor gaan we met een positief gevoel de winterstop in.’’

Scheidsrechter: Richard Martens
Gele kaarten: Koolwijk (Excelsior Rotterdam), Cuevas, Lam (FC Twente)
Toeschouwers: 4369

Bron: Excelsior Rotterdam

Foto: Ruben Zegers


Het laatste nieuws:

Deel dit bericht: <br>Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl

Geef een antwoord