Excelsior Rotterdam speelt jammerlijk gelijk tegen Jong AZ

In de Keuken Kampioen Divisie heeft Excelsior vrijdagavond in een doelpuntrijk duel met 3-3 gelijkgespeeld tegen Jong AZ. FC Dordrecht behaalde een knap resultaat bij NAC Breda. Het team van coach Michele Santoni won in de blessuretijd in het Rat Verleghstadion (1-2).
De wedstrijd werd voorafgegaan door een minuut stilte vanwege het overlijden van Aad Veerman. De oud-sponsor van de Kralingers overleed deze week op 83-jarige leeftijd. Eenmaal begonnen aan het duel was er direct de kans voor topscorer Thijs Dallinga, maar doelman Beau Reus van Jong AZ bleek een sta in de weg. Na kansen over en weer was het Jong AZ dat na 24 minuten spelen op voorsprong kwam toen Zico Buurmeester de rebound van zijn eigen kans achter doelman Stijn van Gassel schoot.
Excelsior wilde direct orde op zaken stellen en kreeg ook kansen. Marouan Azarkan schoot over en Dallinga vond wederom Reus op zijn pad. Na een half uur spelen was daar dan eindelijk de beloning voor de Kralingers toen Reuven Niemeijer de doelman van Jong AZ in de verre hoek passeerde (1-1). Na 36 minuten kwam de uitgelezen mogelijkheid om op voorsprong te komen. Na een overtreding op Dallinga kreeg Excelsior een strafschop. De topscorer van de Kralingers ging op voor zijn 32e treffer van het seizoen, maar wederom wilde Reus niet meewerken en tikte de bal uit de hoek.
Thijs Dallinga miste voor Excelsior een strafschop tegen Jong AZ. In het interview na afloop van de wedstrijd sprak hij daarover:
    Wéér een penalty gemist
Aan het begin van de tweede helft mocht Excelsior weer aanleggen vanaf elf meter. Feyenoord-huurling Azarkan werd in het strafschopgebied neergelegd en ging zelf achter de bal staan. Maar wat Dallinga niet lukte, kreeg ook Azarkan niet voor elkaar. Hij schoot vanaf de penaltystip naast. En als je zelf niet scoort, dan doet de tegenstander dat wel. Buurmeester maakte zijn tweede en zette Jong AZ op voorsprong.
Toch liet Excelsior het er niet bij zitten. Een door Reus weggebokste hoekschop werd door Niemeijer in een keer op zijn wreef genomen en leverde na 66 minuten de gelijkmaker op (2-2). Vlak daarna had de ploeg van Marinus Dijkhuizen op voorsprong moeten komen. Een pegel van Goudmijn vond de paal als eindstation, Azarkan schoot de rebound naast.
Een kwartier voor tijd kwam dan eindelijk de Rotterdamse voorsprong. Een voorzet van Niemeijer ging via een Alkmaars been en de paal tegen het net (3-2). Toch lukte het Excelsior niet de voorsprong vast te houden. Een slechte voorzet van Jong AZ werd in een uiterste krachtsinspanning nogmaals voorgegeven en Fedde de Jong frommelde de 3-3 achter doelman Van Gassel. Diezelfde doelman voorkwam in de slotfase met een prima redding een treffer. Excelsior zette nog aan, maar kwam niet meer tot scoren en weet voor de vierde week op rij niet te winnen.
Reuven Niemeijer was met drie doelpunten de belangrijkste man bij Excelsior. Kijk hieronder naar zijn interview:
Bron: rijnmond.nl
Foto: Ruben Zegers

Het laatste nieuws:

Avatar foto

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl