Excelsior stormt in half uur langs koploper FC Volendam

VOLENDAM – Excelsior Rotterdam heeft zeer goede zaken gedaan in de Keukenkampioen Divisie. Tegen koploper FC Volendam, al 12 duels ongeslagen, wonnen de Kralingers dankzij een stormachtig begin met 2-5.

Al na een half uur stond het 0-4 in het voordeel van Excelsior. De Rotterdammers hadden de val niet in het bezit, maar met een aantal flitsende aanvallen werd de koploper volledig overklast. In de tweede minuut wist Kenzo Goudmijn na prima voorbereidend werk van Dallinga af te ronden. Een kwartier en een aantal grote kansen scoorde Niemeijer de 0-2, na een prima pass van Mats Wieffer. Het mooiste doelpunt van de avond kwam echter op naam van Dallinga. Hij rondde een voorzet van Azarkan achter zijn standbeen langs in de kruising af en scoorde daarmee zijn dertigste treffer van het seizoen.

Nog voordat de klop op een half uur stond werd het ook nog 0-4. Wederom was Dallinga belangrijk. Hij gaf Azarkan een opgelegde kans, die de buitenspeler fraai in de verre hoek schoot. FC Volendam kon voor rust alleen uit een strafschop gevaarlijk worden, die Muhren binnenschoot. Na rust had Excelsior het even lastig en werd het al snel 2-4 voor de thuisploeg vanuit een corner. Maar na 25 minuten ging de Volendamse storm wat liggen en uiteindelijk was het slotakkoord voor Excelsior, dat Chacon een vlijmscherpe counter zag afronden.


Het laatste nieuws:

Deel dit bericht: <br>Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email

Leon van Voorst

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl