Excelsior trekt Bo Geens aan

Bo Geens sluit per direct aan bij de selectie van Excelsior Rotterdam. De 25-jarige Belgische doelman tekent in Rotterdam een contract voor één jaar. Geens komt transfervrij over en was al eerder actief in de Keuken Kampioen Divisie bij Top Oss en MVV Maastricht.

Technisch directeur Nick Kersten is blij met de komst van Geens: ,,Bo is een doelman die met zijn 25 jaar al meer dan 100 wedstrijden in het Belgische en Nederlandse betaalde voetbal bij elkaar heeft weten te spelen. Met Stijn van Gassel, Bo Geens, Lars Bleijenberg en Pascal Kuiper hebben we nu genoeg keepers binnen onze selectie. Samen met deze mix van ervaring en talent kunnen wij de jongens optimaal ontwikkelen en bouwen aan een sterker Excelsior. Met die gedachte in ons achterhoofd zijn we erg blij over de invulling van de keeperspositie.”

Nieuwe uitdaging

Voor Geens geldt dat de stap naar Rotterdam een nieuwe uitdaging is. Na één jaar in Oss is Rotterdam de volgende bestemming voor de Belg. ,,Ik ben blij dat ik mag aansluiten bij een club als Excelsior. Voor mij is het een nieuwe uitdaging, waarbij ik mijzelf wil laten zien. Ik ben een meevoetballende keeper en durf ik ver van mijn lijn af te komen. Daarnaast ben ik binnen de lijnen nadrukkelijk aanwezig met mijn coaching om de jongens gefocust te houden.”

Bekende competitie

De Keuken Kampioen Divisie is geen onbekend terrein voor Geens. De doelman keepte afgelopen jaar alle wedstrijden bij Top Oss en eindige met de Ossenaren op plek 10; één plek achter Excelsior. ,,Bij MVV Maastricht speelde ik in het seizoen 2017/2018 44 duels en bereikte de finale van de play-offs. En vorig jaar bij TOP Oss speelde ik 38 duels, dus wat dat betreft kent de Keuken Kampioen Divisie voor mij geen geheimen en weet ik wat er op dit niveau verwacht wordt van een keeper.”

Strijden om eerste keeperspositie

Voor Geens geldt dat er op het keepersvlak genoeg concurrentie is bij Excelsior Rotterdam. Met de doelmannen Van Gassel, Bleijenberg en Kuiper gaat hij uitvechten wie aankomend seizoen onder de Kralingse lat staat. ,,Ik ben gehaald als tweede doelman, maar dat betekent niet dat ik mij daar zo makkelijk bij neerleg. Dat heb ik het ook gezegd tegen keeperstrainer Ronald Graafland. Ik heb hem laten weten dat ik er zal staan als de kans zich voordoet. Die grijp ik dan uiteraard met beide handen aan. Ik ben hier niet naartoe gekomen om alleen maar op de bank te zitten, dus ik ga Stijn van Gassel zeker het vuur aan de schenen leggen.”

Rotterdam

De overstap naar Rotterdam betekent ook voor de Belgische doelman dat hij voor het eerst in Nederland gaat wonen. ,,Samen met mijn vriendin ga ik in Rotterdam wonen. Dat is natuurlijk een hele aanpassing en een grote stap voor ons. Voor mij is het wonen in de Randstad een nieuwe ervaring. Daarnaast is Rotterdam een hele grote, maar ook een mooie stad waar ik nieuwsgierig naar ben.”

Direct aan de bak

Geens stond vandaag direct op het Kralingse hoofdveld. Hij pikte meteen zijn eerste training in Rotterdamse dienst mee. ,,We hebben een heel jonge en gretige groep waar echt wel kwaliteit in zit. Maar wat de trainer zelf ook heeft aangegeven, er moeten nog wel wat spelers bij. Ik ben goed uit de fysieke testen gekomen en heb ik mij in de periode zonder club altijd zo fit mogelijk proberen te houden. Onder meer door het trainen met het collectief ‘profs zonder club’. Dus wat dat betreft heb ik zeker niet stilgezeten en ben ik er klaar voor.”

Bijzonder treffen

Voor Excelsior begint de competitie aanstaande vrijdag in eigen huis tegen Top Oss en voor Bo Geens is dit een bijzonder treffen met zijn oude werkgever: ,,Ja, een mooie wedstrijd natuurlijk. TOP Oss heeft met spelers zoals Jan Lammers en Lion Kaak een solide basis. Daarnaast hebben ze zich nog versterkt met een aantal jongens. Voor mij is natuurlijk het belangrijkste dat wij als team de drie punten in eigen huis houden.”

Avatar foto

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl