Excelsior trekt Michael Chacón aan

Excelsior Rotterdam heeft de ervaren middenvelder Michael Chacón vastgelegd. De 27-jarige rechtspoot komt na een half jaar in Colombia te hebben gespeeld transfervrij over en tekent een contract voor twee jaar in Kralingen. De Nederlandse competitie is voor Chacón bekend terrein. Hij kwam voor zijn Colombiaanse avontuur bij Atletico Nacional al uit voor SC Heerenveen, FC Dordrecht en FC Emmen.

Met Michael Chacón haalt Excelsior Rotterdam een middenvelder met een rugzak vol ervaring binnen, stelt technisch directeur Nick Kersten: ,,We waren al een tijdje nadrukkelijk op zoek naar spelers met ervaring. Eerder is dat al gelukt met Sven Nieuwpoort en nu dus ook met Michael Chacón. Hij is een middenvelder die in zijn loopbaan al meer dan 150 wedstrijden heeft gespeeld en onder meer de nodige eredivisie-ervaring heeft. Daarom zijn wij blij dat we Michael per direct aan onze selectie kunnen toevoegen. Hij komt in aanmerking voor een van de twee posities als controlerende middenvelder en heeft de kwaliteiten om op die positie zowel aanvallend als verdedigend zijn bijdrage te leveren.”

Samen terug

De 27-jarige Chacón keert na een avontuur in zijn geboorteland Colombia met de nodige ambitie terug op de Nederlandse velden. Excelsior Rotterdam past daar goed bij, licht hij zelf toe: ,,Ik heb prima gesprekken gevoerd met Nick Kersten en Marinus Dijkhuizen. Ik merkte meteen dat zij zich in mij hadden verdiept en mij echt graag wilden hebben. In deze coronatijd valt het niet mee en ik wilde het liefst snel duidelijkheid. Excelsior wilde mij die geven en omdat er sprake was van wederzijds vertrouwen, was voor mij de keuze snel gemaakt. Het is prettig als je als speler vertrouwen voelt en dat wil ik op het veld laten zien.’’

Alle vertrouwen

,,Excelsior heeft bovendien ambities en die heb ik natuurlijk ook’’, gaat de in het Colombiaanse Palmira geboren middenvelder verder. ,,Je gaat altijd voor het hoogst haalbare en ik heb alle vertrouwen in deze groep. Er zit veel potentie in de ploeg, dat bleek ook tegen Roda JC. In die wedstrijd liet Excelsior veel strijd zien. Dat strijden zit van nature ook in mijn bloed, maar er zitten ook gewoon goede voetballers in deze groep. Excelsior is geen ploeg die de bal zo maar even hard naar voren knalt. We willen allemaal omhoog naar de Eredivisie en het is aan ons allemaal om dat samen te laten zien.’’

Mooie voetbalervaring

Na twee en een half jaar in de Eredivisie vertrok hij in januari 2021 naar Atlético Nacional in zijn geboorteland Colombia. ,,Dat was een avontuur dat ik niet had willen missen’’, kijkt hij terug. ,,Een heel mooie voetbalervaring. We speelden onder meer in de Copa Libertadores, de Zuid-Amerikaanse tegenhanger van de Champions League. Ik heb veel landen mogen zien, heb veel gevlogen, heel mooi om mee te maken. Helaas werd de trainer die mij had gehaald ontslagen. De nieuwe man maakte duidelijk dat ik niet meer zou spelen en toen heb ik mijn contract laten ontbinden. Ook vanwege privéredenen wilde ik graag terug naar Nederland.’’

Goede herinneringen

Chacón speelde in de jeugdopleiding van SC Heerenveen, maar vertrok in 2015 naar FC Dordrecht om daar de volgende stap in zijn carrière te zetten. Hij verdiende daar een contract bij FC Emmen, waarmee hij in 2018 promoveerde naar de Eredivisie. In het beslissende duel op Het Kasteel maakt hij één van de drie treffers voor FC Emmen (1-3). ,,Ik heb dus goede herinneringen aan Rotterdam’’, stelt Chacón, die zichzelf omschrijft als een speler die van combinatievoetbal houdt, altijd wil winnen en alles geeft voor het team, de club en de supporters. ,,Ik heb gisteren al kort kennisgemaakt met mijn teamgenoten, de staf en personeel van de club en nu heb ik veel zin om aan het seizoen te beginnen.’’

Deel dit bericht: <br>Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl