Excelsior verlengt met Siebe Horemans

Siebe Horemans blijft Excelsior Rotterdam trouw. De 24-jarige vleugelverdediger heeft zijn contract in Kralingen met twee seizoenen verlengd. De Belg speelt sinds augustus 2018 voor Excelsior en speelde sindsdien maar liefst 123 wedstrijden in het roodzwart. Hij ziet spelen met Excelsior Rotterdam in de Eredivisie als een mooie nieuwe uitdaging in zijn ontwikkeling.

Directeur Daan Bovenberg: ,,Wij zijn heel blij dat Siebe zijn aflopende contract heeft verlengd. Hij is al langer een belangrijke pion in onze verdediging en heeft bewezen van grote waarde te kunnen zijn voor Excelsior. Siebe heeft niet voor niets al meer dan honderd wedstrijden voor ons gespeeld, waaronder een aantal in de Eredivisie. Ondanks zijn jonge leeftijd heeft hij veel ervaring en kan ook daarmee belangrijk zijn voor onze groep. Siebe is een teamplayer, hij ligt goed in de groep en daarom wilden wij hem er graag bij hebben in de Eredivisie.’’

Stap omhoog

,,Ik wilde na het afgelopen seizoen graag een stap omhoog maken om te laten zien dat ik dat ook aankan’’, zegt Siebe Horemans zelf over zijn contractverlenging. ,,Na de geweldige promotie kan ik die stap nu met Excelsior maken en dat is denk ik voor beide partijen mooi. Ik heb in de Keuken Kampioen Divisie de afgelopen drie seizoenen heel veel wedstrijden voor Excelsior gespeeld. Het was super om dat met de promotie af te sluiten en ik hoop aan dat aantal wedstrijden nu een mooi aantal in de Eredivisie toe te voegen.’’

Ontwikkelen

Siebe Horemans kwam in augustus 2018 naar Excelsior Rotterdam, dat toen in de Eredivisie speelde. Hij werd gehuurd van KAA Gent, waar hij de jeugdopleiding doorliep. Op 2 maart 2019 debuteerde hij in de Eredivisie in de thuiswedstrijd tegen Feyenoord (2-1 winst). Sinds het seizoen erna is de Belg basisspeler. ,,Ik heb mij in de Keuken Kampioen Divisie de afgelopen drie jaar goed kunnen ontwikkelen. Daardoor ben ik sterker en beter geworden. Het was heel leerzaam voor mij en daarom was ik nu toe aan een stap omhoog. Dat ik die stap met Excelsior kan zetten is helemaal geweldig.’’

Prima omgeving

Want de in het Belgische Geel geboren verdediger voelt zich thuis in Kralingen: ,,Het bevalt me heel goed bij Excelsior. Het is een beetje mijn tweede huis geworden hier. Het is hier een prima omgeving om stappen te zetten als speler. Je moet natuurlijk presteren, maar je mag ook fouten maken. Juist dat zorgt ervoor dat je de ruimte krijgt om jezelf echt te ontwikkelen. Het is ook een voordeel dat ik de mensen van de club ken, de staf heeft vertrouwen in mij. Daarom wil ik graag bij Excelsior laten zien dat ik het eredivisieniveau aankan.’’

Avatar foto

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl