Excelsior voegt Maxime Awoudja toe aan selectie

Excelsior Rotterdam heeft centrale verdediger Maxime Awoudja toegevoegd aan de selectie. De 24-jarige Duitser doorliep de gehele jeugdopleiding van Bayern München en komt over van VfB Stuttgart uit de Bundeliga van Duitsland. Awoudja tekent een contract voor één seizoen met een optie voor nog een jaar.

Technisch manager Niels van Duinen: ,,We zochten een centrale verdediger om ook op die posities concurrentie te creëren. Op de laatste dag zijn we uitgekomen bij Maxime Awoudja, die ervaring heeft opgedaan in Duitsland en de Oostenrijke Bundesliga. Maxime is een grote en kopsterke verdediger, die zijn voetbalopleiding heeft genoten in de jeugdopleiding van Bayern München. Wij zijn blij dat hij onze defensie komt versterken.’’

Enorme uitdaging

Maxime Awoudja meldde zich vanmiddag na een hectische dag in Kralingen bij zijn nieuwe club: ,,Het is allemaal heel snel gegaan, dit is een enorme uitdaging voor mij. Iedereen weet dat de Nederlandse competitie een van de topcompetities is en daarom ben ik heel blij dat ik mezelf hier kan laten zien. Ik kan niet wachten om mijn nieuwe teamgenoten te ontmoeten en met elkaar aan de slag te gaan om de doelen van het team te bereiken.’’

Heel positief

Toen hij hoorde dat Excelsior Rotterdam hem graag wilde hebben, zocht hij direct contact met Adrian Fein. Met de middenvelder, die afgelopen week een contract tekende bij Excelsior, speelde hij samen in de jeugd van Bayern München. ,,Ik heb hem meteen gebeld en hij was heel positief over Excelsior en de ontvangst in Rotterdam. Adrian heeft mij het een en ander verteld en vond dat ik hier ook naartoe moest komen. Ik moest snel een beslissing nemen, maar had dankzij zijn verhalen direct een goed gevoel.’’

Ontwikkelen

,,Adrian vertelde mij dat Excelsior traint en speelt op kunstgras. Dat zal even wennen zijn, maar dat geen is probleem voor mij. Ook vertelde hij dat de Eredivisie een goede competitie is om te laten zien wat je kunt. Ik wil mezelf als speler en als persoon ontwikkelen. Het is allemaal nieuw voor mij hier. Mijn eerste keer in Nederland, een nieuwe club, een vreemde taal. Het Nederlands wil ik snel gaan leren. Ik wil bij Excelsior veel speelminuten gaan maken om mezelf als voetballer verder te ontwikkelen en de club verder te helpen, maar ik wil me ook als persoon ontwikkelen.’’

Sturen

Awoudja is een centrale verdediger die snel is en sterk in de lucht, zowel verdedigend als aanvallend. ,,Ook heb ik in Oostenrijk geleerd om meer een leider te zijn in het veld. Het is belangrijk als je centraal in de verdediging staat dat je de jongens kunt sturen die voor je staan. In Oostenrijk speelde ik met een aantal jongens samen die flink wat ervaring hadden en daar heb ik veel van opgestoken.’’ Leerzaam waren ook de keren dat hij mocht meetrainen met de selectie van Bayern München: ,,Voor een jonge speler is het natuurlijk even wennen als je met al die grote voetballers op het veld staat. Daar heb ik wel veel van opgestoken.’’

Bayern München

Maxime Awoudja werd geboren in München en kwam op zijn negende in de jeugdopleiding van Bayern München terecht. Hij speelde twee seizoenen in het tweede team en maakte op zijn 21e de overstap naar VfB Stuttgart. Die club verhuurde hem de afgelopen seizoenen aan respectievelijk Türkgücü München en WSG Tirol. ,,De hele voorbereiding heb ik met VFB Stuttgart gedraaid, dus ik ben fit om zo snel mogelijk met Excelsior Rotterdam te beginnen.’’

Avatar foto

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl