Excelsior wacht zwaar duel bij koploper PSV

Excelsior Rotterdam reist morgen naar Eindhoven voor de lastige uitwedstrijd tegen PSV. Om 20:45 uur is de aftrap van de uitwedstrijd tegen de koploper van de Eredivisie, die vorige week tegen het eerste puntverlies in dit seizoen aanliep.

Gedreven

In de Kuip verloor de ploeg van Mark van Bommel afgelopen zondag met 2-1 van Feyenoord. ,,Zeker na die nederlaag zullen ze morgen een goed resultaat willen neerzetten’’, verwacht Adrie Poldervaart. ,,PSV is altijd al zeer gedreven, maar die eerste nederlaag van het seizoen zullen ze morgen wel meenemen.’’

Kwaliteiten

Ook zonder die nederlaag tegen Feyenoord is PSV een ploeg die altijd gaat en zeer gedreven is, weet Poldervaart. ,,Ongeacht het niveau van de tegenstander, ze gaan er altijd vol voor.’’ Zijn collega Mark van Bommel wil overigens niet over een ‘reactie’ spreken. ,,Nee, wij gaan geen reactie tonen, maar gewoon hetzelfde doen als we altijd doen. Het is niet zo dat je na dertien keer winst en één verlies alles gaat omgooien”, zegt hij op de website van PSV.

Punt

De enige keer dat Excelsior in Eindhoven als winnaar van het veld kwam, was in 1971. Jan Coenen maakte toen beide Rotterdamse treffers (1-2). Op 17 oktober 2015 pakte Excelsior voor het laatst een punt in Eindhoven door een late gelijkmaker van Nigel Hasselbaink (1-1). Poldervaart: ,,Als we morgen een punt zouden halen, zo dat heel knap zijn. Ik denk dat vrijwel elke club in Nederland daar vooraf voor zou tekenen.’’

Afwezigen

Tegenvaller voor Excelsior is het ontbreken van Jerdy Schouten, die tegen FC Utrecht geblesseerd uitviel. Ook Mikael Anderson en Desevio Payne kunnen niet in actie komen in het Philips Stadion. Dit duel stond oorspronkelijk gepland op zaterdag 8 december, maar vanwege Champions League verplichtingen van de thuisploeg, werd het duel verplaatst naar de vrijdag.

Foto: Ruben Zegers


Het laatste nieuws:

Deel dit bericht: <br>Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl