Excelsior zegeviert in knotsgek doelpuntrijk duel

ROTTERDAM – Excelsior heeft in een knotsgek duel nipt gewonnen van FC Eindhoven. In een duel waarin maar liefst negen maal werd gescoord deden de Kralingers dat namelijk net eenmaal meer dan de bezoekers uit Eindhoven: 5-4.

Dat het geen saaie avond zou worden in het Van Dongen en de Roo stadion was al snel duidelijk. Na 12 minuten hadden beide ploegen namelijk al twee keer gescoord. Excelsior verdedigde dramatisch in deze eerste fase en kwam zo met 0-1 achter, maar herstelde dit snel doordat Rai Vloet een corner binnenkopte. Vrijwel vanaf de aftrap was het echter al weer 1-2 voor FC Eindhoven, dat wederom niet lang van de voorsprong kon genieten. Ditmaal kopte Meijer binnen uit een corner.

Na de 2-2 brak een ‘saaie’ fase aan in het duel. Pas in de dertigste minuut was het weer tijd voor een doelpunt. FC Eindhoven kwam op voorsprong door een eigen doelpunt van Oude Kotte. Niet geheel tegen de verwachting in was het echter een aantal minuten later alweer gelijk, omdat Omarsson een voorzet van rechts goed verwerkte. Zo kwam er na 45 minuten spelen een einde aan een zeer doelpuntrijke eerste helft.

In de tweede helft werd een stuk minder gescoord, al leek dit in de openingsfase niet zo te zijn. Verhaar schoot Excelsior namelijk binnen een minuut in de tweede helft voor de eerste maal op voorsprong. Ook Excelsior hield deze voorsprong echter niet lang vast, want ditmaal was het aan FC Eindhoven om langszij te komen. Zo leek het duel lange tijd op een gelijkspel af te stevenen, maar het slotakkoord was voor Omarsson, die met zijn tweede van de avond voor de 5-4 tekende en zo de overwinning aan Excelsior schonk.


Het laatste nieuws:

Deel dit bericht: <br>Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email
Leon van Voorst

Leon van Voorst

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl