Excelsior’20 E3 haalt geld op voor stichting Ferenc

SCHIEDAM – De E3 van Excelsior’20 heeft zich dit jaar ingezet voor de stichting Ferenc. De jonge voetballertjes speelden het hele jaar met de naam van de stichting op hun shirt en kregen door de ouders die bij het team betrokken werd per doelpunt een bedrag beschikbaar gesteld voor de stichting.
Uiteindelijk bleef de teller steken bij 275,- euro.
De bijbehorende check werd afgelopen zaterdag uitgereikt aan Marina en Romain Vermaas, de moeder en het broertje van voetbalfanaat Ferenc Vermaas uit Hendrik Ido Ambacht die na een strijd van 9 jaar tegen de oneeerlijke ziekte neuroblastoom op 13-jarige leeftijd veels te vroeg is overleden.

Ondanks zijn ziekte bleef Ferenc enthousiast sporten. Dat deed hij vooral bij zijn voetbalclub VVGZ. Bovendien volgde hij de clubs uit de regio en ver daarbuiten op de voet. Met name FC Dordrecht had een speciale plek in zijn hart. In 2012 werd Ferenc door die club zelfs benoemd tot vice-voorzitter.

Stichting Ferenc

Ferenc was boegbeeld en inspirator voor de strijd tegen kinderkanker. In zijn naam werd de Stichting Ferenc opgericht, die geld inzamelt voor onderzoek naar en behandeling van jonge kankerpatiënten.
Uiteraard kan deze stichting alle hulp gebruiken en zijn donaties meer dan welkom !
Kijk voor informatie en het rekeningnummer op www.stichtingferenc.nl (Aan de site wordt momenteel gewerkt) of kijk op www.facebook.nl stichting Ferenc.
Hulde voor het initiatief van de Schiedamse voetbalclub en in het bijzonder de vader van sterspeler River die het voortouw na in deze actie!

 

 

 

Avatar foto

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl

Geef een reactie