Excelsior’20 hoefde slechts te winnen van een degradant en VDL Maassluis moest helpen door te winnen van DVO’32. Behoud van de plek in de 3e klasse leek een kwestie van tijd. De Schiedammers faalden opzichtig (2-2) terwijl de mannen van Henk Salari voor de zoveelste keer op rij wonnen (1-0).
In een roerige eerste deel bleek dat Rijnmond Hoogvliet Sport, dat de nodige extra kilo’s had ingezet, niet voor spek en bonen optrad.

Excelsior’20 kwam via Zakaria Sachhi op 0-1. De thuisploeg kreeg de ruimte om op 1-1 en 2-2 te komen. De 1-2 was was Bob van der Waal. Een ruststand om je toch een beetje te schamen en dat zou in de 2e helft met meer druk naar voren worden rechtgezet. Eigenlijk was ’tout’ Schiedam daarvan overtuigd. Maar de spelers van RHS bleven werken en in de weg lopen. De ploeg van Jaco Verhoev, dat bij een zege en winst van VDL, de 8e plaats en veiligheid zou grijpen. RHS, dat zowel bij de doelpunten als bij het slotsignaal over elkaar heen rolden van vreugde, liet geen doelpunt meer toe.

De tweede helft was dan wel eenrichtingsverkeer naar het doel van de gastheren, Excelsior’20 deed niet de goede dingen. Er kwamen kansen maar de echte overtuiging ontbrak. ,,We moeten een s goed met z’n in de spiegel kijken,” vertelde Jaco Verhoev, ,,want dit had niet gehoeven. Over 2 weken moeten we aan de bak, tegen Rotterdam United of GHVV’14.”

Door: Ton de Leede