Excelsior’20 houdt hoop op behoud

Excelsior’20 was bijna de gehele wedstrijd beter dan Victoria’04, maar na ruim 90 minuten stond het scorebord op 1-1. Was het nou gebrek aan geluk zoals Excelsior’20-trainer Jaco Verhoev beweerde of pure onkunde?

De leiding van de semiderby was in handen van Vlaardinger (!) Ben van der Spoel, een vitale babbelaar van 66 jaar. Ook hij sprak na afloop over de vele kansen van de thuisclub. Welgeteld 6 zekere mogelijkheden in deel 1. In minuut 35 viel de terechte 1-0 na voorbereiding van Joel de Windt en afronding van Dani Ruiz.

Na de thee bleef de thuisploeg aandringen, maar de score werd niet uitgebreid. De Vlaardingse ploeg, met een laffe inborst, stak 1 keer de middenlijn over en prompt lag de 1-1 achter Remi Cecillia. Hoewel er nog maar 10 minuten te spelen waren kwam de Thurledeploeg nog 2 keer in kansrijke positie.

In de laatste speelronde bezoekt Excelsior’20 Rijnmond Hoogvliet Sport, dat reeds gedegradeerd is. Concurrent DVO 32 gaat naat het losgebroken VDL Maassluis. Bij winst van Excelsior’20 en verlies van DVO’32 eindigt Excelsior’20 op de veilige 8e plaats. ,,Als Schiedammer,” aldus Jaco Verhoev, ,,hoop ik dat Schiedammer Henk Salari de winst pakt. Natuurlijk moeten we volgende week flink tot scoren komen”. Door de remise pakte Victoria’04 een periodetitel.

Door: Ton de Leede
Foto: Chris VerwielHet laatste nieuws:

Avatar foto

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl