Excelsior’20 promoveert naar derde klasse

De finale van de nacompetitie tussen Excelsior’20 en Celeliritas was een waar spektakel met alles wat voetbal leuk maakt. De Schiedammers wonnen met 3-1 en maakten hun reputatie als nacompetitie-killers helemaal waar. Het als favoriet gestarte Celeritas en een gedeelte van hun aanhang toonden zich na afloop een slecht verliezer. Een schandvlek op een heerlijke middag bij Excelsior Maassluis.

Beide teams hadden een degelijke eerste en tweede rondgang gehad op weg naar de finale. Celeritas toonde zich een makkelijk scorende ploeg en noemden zichzelf graag favoriet. Excelsior’20, dat de laatste 5 competitiepotjes had gewonnen en daarna 2 derdeklassers uitschakelde, vond de rol als underdog niet schadelijk.
De strijd ontbrandde vanaf de eerste minuut. De duels waren niet mals en de drang naar voren was aan beide zijden aanwezig. Na 15 minuten kwamen de zwartwitten op voorsprong. De gelouterde Mitchell Schrauwers deed weer eens zijn ding, 1-0, Celeritas was duidelijk van slag, Excelsior’20 maakte daar geen gebruik van odanks enkele levensgrote kansen. De mannen van trainer Jaco Verhoev toen een Rijswijkse inzet via Kem Cecilia en de binnenkant van beide doelpalen uit het doel caramboleerde.
RVC Celeritas maakte na de ranje jacht op de gelijkmaker. Na enige druk moest de Schiedamse defensie de 1-1 toestaan.
Vanaf dat momentwas het erop of eronder voor de finalisten. De ruim 400 toeschouwers kwamen ogen en oren tekort. Het werd grimmiger en de aanhang van Celeritas kreeg de overhand. Het geloof kwam net terug of daar was de prachtige treffer van Lorenzo Pirau, 2-1 in de 71e minuut. De invaller-doelman, spelend voor de geschorste basisgoalie, kon niets worden verweten. Het gevecht, anders kan het duel niet worden genoemd in de slotfase, met een van links naar rechts golvend spel. Beide elftallen raakten nog vol het aluminium en Celeritas claimde vergeefs een elfmeter.
Aan alle spanning kwam een eind met de goal van Dalton Dado, 3-1 en promotie naar de 3e klasse.
,,Wat is mooier,” wist de 41-jarige Dave Roozen, ,,dan afscheid te nemen met een promotie. We hebben misschien evenveel kansen gehad, wij gingen er beter mee om.Volgend seizoen op een lager niveau voor mij, daar kijk ik dan weer naar uit.”
Het laatste woord is aan Jaco Verhoev: ,,Ik kan alleen maar trots zijn op deze groep. We hebben een serie van 8 gewonnen wedstrijden achter de rug, besloten met promotie. Daar mogen we best een biertje op drinken, misschien ook wel twee.”

Namens Waterwegsport.nl van harte gefeliciteerd met deze unieke prestatie!

Door: Ton de Leede


Het laatste nieuws:

Deel dit bericht: <br>Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl