Excelsior’20 start nacompetitie met open vizier

Schiedam – De voetballers van Excelsior’20 zijn klaar voor het toetje. Na de apotheose van afgelopen zaterdag tegen PPSC (zwaarbevochten 3-2 zege) begint over enkele dagen het nog meer serieuze werk. Uit bij GHVV’13 wacht de eerste krachtmeting, een 3eklasser die als 12e eindigde en voor behoud moet spelen.
Met veel genoegen moet eerst worden teruggekeken naar de burenruzie tussen Excelsior’20 en PPSC, twee ploegen die meer dan 90 minuten tot het gaatje gingen. Over de uitslag werd nog lang nagepraat, maar Excelsior’20 mocht zich als 3-2 winnaar voor de nacompetitie melden. ,,Wel terecht dat we 4e eindigden,” sprak Excelsior’20-trainer Jaco Verhoev, ,,want we hebben twee keer van PPSC gewonnen en tegen Blijdorp een keer gelijkgespeeld en gewonnenen. We moesten de laatste potjes winnen en dat hebben we gedaan.”
Van collega-trainers heeft Jaco Verhoev informatie over de opponent gekregen. Halverwege de jaargang stond de fusieclub nog in de subtop van 3C, maar aan het eind stond het op rrn degradatieplek. ,,GHVV’13 staat onder druk, zij moeten zich weten te handhaven, wij willen verder.”
Aanvoerder Davy Roozen hoopt met drie gewonnen wedstrijden afscheid te nemen van het spelen in een 1e elftal. Bijna een kwart eeuw was de tweelingbroer van Leon te bewonderen in alle klassen van het amateurniveau, behalve 4e klasse zondag. ,,op al een tijdje mee en heb het voetbal altijd even leuk gevonden. Na dit seizoen ga ik bij Excelsior’20 zaterdagmiddagvoetbal (zamivo) in team Jekkie met vooral oud- 1e elftalspelers.

,,Ik begreep dat GHVV’13 een jong elftal heeft. Zullen wel gek opkijken als ik het veld kom oplopen. Moet ik er maar gauw twee inschieten, dan zwaai ik effe naar die gasten.”

Door: Ton de Leede
Foto: Mischa Keemink


Het laatste nieuws:

Avatar foto

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl