Excelsior’20 (za) krijgt vorm; ‘mix tussen talent en ervaring’

Het nieuw te vormen zaterdag-team van excelsior’20 krijgt vorm. De trainers Jaco Verhoev, Marco van der Lely en Marvin Janssen zijn druk bezig met de TC-leden Edgar van der Roer, Hans Zuijderwijk en Dave van der Linde om een volwaardige selectie neer te zetten.

De 1ste resultaten zijn veelbelovend. Een van de doelstellingen op een zaterdagtak te openen is om (voormalig) jeugdspelers de mogelijkheid te geven om op zaterdag te blijven voetballen.

De 1ste Excelsior’20 speler die het hogerop wilt proberen is Sven Zoetmulder. Sven speelde dit seizoen in zaterdag 2 in een vriendenteam. Deze 20 jarige middenvelder heeft al zijn hele leven bij ons gespeeld en gaat deze nieuwe uitdaging aan.

Een andere bekende Excelsior’20-naam is Zuidgeest. De 20 jarige zoon van Peter, Roy Zuidgeest weet de weg al. Hij stapt over van PPSC na al eerder bij VVKS gespeeld te hebben. Tot en met de D jeugd heeft hij al bij Excelsior’20 in de verdediging gespeeld.

Mike Mookhoek heeft ook al eerder in de A jeugd bij ons gespeeld. Hij stapt als 19 jarige middenvelder over van Zwaluwen O19-1.

De 19 jarige Joey Korver maakt de overstap van VVKS zo naar ons. Zijn voorkeur gaat uit naar de nummer 6 of 8 positie.

Jeremy Verhoev komt ook weer terug op bekend terrein. Tot en met de D jeugd voetbalde de 19 jarige kilometervreter op het middenveld bij ons. Uitstapjes naar PPSC en VVKS brachten hem bij Abbenbroek. Hij volgt nu zijn vader weer terug naar Excelsior’20.

Deze jonge knapen, die elkaar allemaal kennen en vaak al eerder met elkaar hebben gevoetbald, hebben natuurlijk ervaring nodig om tot een mooie prestatie te komen. Assistent trainer Marvin Janssen heeft een enorm (voetbal)netwerk in Schiedam en omgeving en heeft een aantal ervaren spelers bereid gevonden om o.a. met hem te gaan werken.

Bruno Lima is een 28 jarige scorende middenvelder die komt van SVV za. Hij heeft o.a. bij HBSS en SVDPW gespeeld. Enorm enthousiast om met zijn maten er iets van te maken in dit nieuwe avontuur.

De 23 jarige Thiago Lima komt zijn broer vergezellen. Deze spits heeft ook bij SVV za en HBSS gespeeld.

Chuwenthly (Chu) de Jesus (28) is de verdediger die de boel achterin dicht moet houden. Hij heeft ook gespeeld bij SVV za en HBSS. Jaco Verhoev heeft hem nog laten debuteren bij CWO als A junior. Zij kennen elkaar dus al.

Jeffrey Rorijs is de 27 jarige linkermiddenvelder die ook aansluit. Zijn vorige clubs zijn Feyenoord en SVV.

Boris Lassooij (22) heeft als verdedigende middenvelder jaren in de jeugd van DSO gespeeld en als laatst bij FC Zoetermeer. Samen met aanvaller Gilson Mendes Varela (34) heeft hij al een aantal jaar niet gevoetbald. Gilson heeft jaren geleden een kuitbeenbreuk gehad in de tijd dat hij bij HBSS voetbalde. Ook bij SVV heeft hij gespeeld.

Door het enthousiaste verhaal van andere spelers, de trainers en de TC hebben zij besloten hun kicksen weer uit de wilgen te halen.

Deze mix van jong enthousiasme en ervaring moet zorgen voor een basis waarmee verder gewerkt gaat worden. De komende dagen en weken zullen we nog met nieuwe aanwinsten komen. Hou de site en social media in de gaten.

Foto: Mischa Keemink

 


Het laatste nieuws:

Deel dit bericht: <br>Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl