FC Maense stunt tegen DHC

Op een af en toe mistige dinsdagavond, die sommigen bij (mist)flarden soms deed denken aan de Europa Cup-wedstrijd Ajax – Liverpool uit 1966, speelde de ongeslagen trotse koploper van de zondag eerste klasse B, DHC, thuis tegen zaterdag vierdeklasser FC Maense uit Rotterdam.

Al vanaf de aftrap was duidelijk dat het met diverse invallers spelende DHC ongeconcentreerd speelde, terwijl FC Maense er juist vol bovenop zat en met veel inzet speelde. Al na vijf minuten resulteerde dit in de 0-1. Na ongelukkig balverlies op het DHC-middenveld wist Hellie dos Santos Ribeiro een voorzet vanaf de rechterflank doeltreffend af te ronden. De thuisploeg had, logisch, wel een veldoverwicht, maar echt grote kansen bleven uit.

Strafschop

Na ruim een half uur spelen werd een door Max Otten genomen vrije trap door de FC Maense-doelman ternauwernood tot hoekschop verwerkt. Enige tijd later had de verslagen FC Maense-sluitpost, bij een hard schot van Soliman el Yakoubi, de hulp van één van zijn verdedigers nodig, die op de doellijn hands maakte.

Scheidsrechter Toonen uit Waddinxveen kende hiervoor uiteraard een strafschop toe. Deze werd door Joey Emmerik feilloos benut en daarmee was het na 38 minuten eindelijk 1-1. Direct vanaf de aftrap waren enige DHC-ers wederom niet bij de les en kon FC Maense over haar linkerkant eenvoudig een voorzet afleveren, die nu midden voor het doel hoog werd ingeschoten door wederom Hellie dos Santos Ribeiro: 1-2.

Initiatief

Kort na de doelwisseling enkele aanvallen van de bezoekers, waarbij DHC-doelman Stefan Gravesteijn eenmaal reddend moest optreden. DHC nam vervolgens het initiatief weer over, maar liep in de haast om te scoren dikwijls zichzelf voorbij. De concentratie en gedrevenheid waren niet optimaal en daardoor mislukten veel combinaties en schotpogingen. Neem daarbij ook nog eens de grote inzet en vaak ongecontroleerde overtredingen van FC Maense en het was duidelijk dat het voor DHC steeds moeilijker werd om te scoren. Een doelpoging van Quinten van der Kraaij werd door de FC Maense-doelman gepareerd. Een vrije trap van Jeffrey van Roon belandde net over de lat op het dak van het doel en een poging van Djurandy Swedo eindigde bij de FC Maense-doelman.

Prooi

Een kwartier voor tijd legde Jeffrey van Roon een vrije trap breed op Max Otten, maar zijn schot werd een prooi voor wederom de FC Maense-goalie. Aanvoerder Joren Tromp kreeg in de slotfase op ongeveer elf meter van het doel nog een redelijke schotkans, maar zijn poging had ook geen resultaat. Het bleef een echt bekergevecht, vooral met de gedrevenheid van de kant van de Rotterdammers, die ook nog eens drie gele kaarten opliepen. De verdedigingsmuur werd niet meer geslecht en daarmee bleef het 1-2. DHC is hiermee zeer verrassend uitgeschakeld voor de beker en FC Maense gaat in de koker voor de volgende ronde.

Foto: Archief Mischa Keemink


Het laatste nieuws:

Avatar foto

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl