FC Skillz maatje te groot voor Hilligersberg

Haagse nieuwkomer, FC Skillz mocht op bezoek in de Rotterdamse wijk, Hilligersberg en nam het op tegen de gelijknamige vereniging, die uitkomt in de Zondag 1e klasse onder leiding van John Hoeks.
FC Skillz startte het eerste bedrijf met durf en trakteerde de toeschouwers in Rotterdam op attractief voetbal. Dit onder aanvoering van Farid el Hammouchi. Hij vond in de 5e minuut dan ook spits Sergio Calor met een assist waarop de nummer 9 van FC Skillz koel afdrukte en voor de 0-1 zorgde.
Hiermee was de toon gezet voor de wedstrijd en beide partijen gingen dan ook volop in de strijd met elkaar. FC Skillz drukte haar goede spel door van de eerste helft met een 0-2 score. Verdediger Shibi Rojer kwam vanaf de linkerkant goed op met een rush en zette Abdel Tufi 1 vrij voor de doelman van de Rotterdammers. De buitenspeler sneed naar binnen en ronde met een droge schuiver af.
De laatste 10 minuten van de 1e helft rechtte Hilligersberg meer haar rug en kwam dan ook beter in haar spel. In de 42e minuut kwam de spits van de Rotterdamse Zondag Eersteklasser goed achter de Haagse verdediging. Jim van der Leer pareerde deze echter. Kort hierna zette Hilligersberg wederom aan, wat maakte dat Kailash Nandkoermarsing nood reddend moest ingrijpen. Hiermee werd de 0-2 ternauwernood ook de ruststand.
Het begin van de 2e helft zochten de Rotterdammers volop de aanval om de aansluiting te vinden, maar dit mocht niet baten. Absoluut hoogtepunt van de avond was dan ook de 0-3 van de aanvoerder van FC Skillz, Samir el Moussaoui. De aanvoerder van de Haagse nieuwkomer maakte een Rotterdamse aanval onschadelijk en schoof voetballend het middenveld in. Met goed combinatievoetbal over vele schijven werd de diepte gezocht aan de rechterzijde bij Joël Mayala. Joël trok de bal met een afgemeten voorzet voor en Samir el Moussaoui, die inmiddels in de 16 meter was gearriveerd, kopte de bal soeverein met een ouderwetse snoekduik achter de Rotterdamse doelman.

Hierna namen de Hagenezen wat tempo terug en speelden de wedstrijd professioneel uit. Tien minuten voor tijd kon de 1-3 nog worden genoteerd, maar dat zette verder geen zoden aan de dijk voor de Rotterdamse blauw-gelen.

Bron: FC Skilz


Het laatste nieuws:

Deel dit bericht: <br>Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl