Feyenoord eert Carlo de Leeuw met bekerwinst op Sc Heerenveen

HEERENVEEN – Op een voor Feyenoord zeer emotionele dag hebben de Rotterdammers met miniem verschil gewonnen van SC Heerenveen. Daarmee eerden de Rotterdammers de eerder op de dag overleden materiaalman en oud-speler Carlo de Leeuw.

Feyenoord begon zeer goed in Friesland. De Rotterdammers hadden in het eerst half uur het betere van het spel en creëerden zodoende ook genoeg kansen om het duel open te breken. Dit lukte uiteindelijk via Fer, die binnenkopte nadat Senesi een vrije trap fraai terug had gekopt. De middenvelder vierde dat op fraaie wijze, door met zijn rouwband richting het uitvak te rennen. Na een half uur spelen werd Feyenoord iets terug gedrongen en kwamen de Friezen langzaam maar zeker beter in de wedstrijd. Bijlow hield de Rotterdammers vervolgens een aantal maal op de been door enkele katachtige reddingen.

De jonge doelman van Feyenoord keepte sowieso een uitstekende wedstrijd, want ook in de tweede helft heerste hij in zijn doelgebied en zorgde hij ervoor dat zijn doel schoon bleef. Ook in de tweede helft had Feyenoord lange tijd moeite om onder de druk van SC Heerenveen uit te voetballen. Toch gaf de thuisploeg steeds meer ruimte weg, wat onder andere leidde tot een grote kans van Kökcü, maar zijn inzet werd gekeerd. Met nog tien minuten op de klok kwam Feyenoord goed weg, toen de ingevallen Espejord de lat raakte. In de zeven minuten extra tijd kwam de voorsprong vervolgens niet meer in gevaar, waardoor Feyenoord in de halve finale van de beker tegen NAC mag uitkomen.


Het laatste nieuws:

Deel dit bericht: <br>Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email

Leon van Voorst

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl