Feyenoord gaat door met ontwikkeling Feyenoord City, éénwording club en stadion is dichtbij

Wie dacht dat er daadwerkelijk in de zomer van 2020 een definitief besluit over de komst van een nieuw Feyenoord-stadion zou komen, is bedrogen uitgekomen. Ja, de club gaat volop door met de ontwikkeling van de plannen voor een nieuw stadion. Maar Feyenoord kan nog altijd niet keihard ‘ja’ tegen de nieuwbouwplannen zeggen maar wil ook geen streep door de plannen zetten.

Dat het traject al zoveel jaren in beslag neemt heeft vele oorzaken. De organisatiestructuur van Feyenoord is er daar zeker één van. Vanwege de splitsing tussen stadion en voetbalclub, met ieder een eigen directie en Raad van Commissarissen, waarbij er bij de club door de deal met de Vrienden van Feyenoord ook nog externen zetels in gebruik nemen, is de besluitvorming stroperig en traag.

Bronnen binnen de voetbalclub laten weten dat dit stadiondossier het voor iedereen pijnlijk duidelijk maakt dat dit anders moet. Ingewijden zeggen dat de éénwording van Feyenoord, een samensmelting tussen club en stadion, nog nooit zo dichtbij is geweest als nu.

Lees hier het gehele stuk op Rijnmond.nl

Avatar foto

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl