Feyenoord gemakkelijk langs Heerenveen in slordig duel

ROTTERDAM – Feyenoord heeft zaterdagavond zonder al te veel moeite gewonnen van SC Heerenveen. De ploeg van Dick Advocaat begon zeer effectief, bouwde zo een comfortabele voorsprong op en ging vervolgens verder met het missen van een aantal grote kansen. Zo bleef de score uiteindelijk steken op 3-1.

Al na 26 minuten leek het duel in de Kuip gespeeld te zijn. Feyenoord kreeg in de openingsfase drie goede kansen en wist deze alle drie af te maken. In eerste instantie wist Sinisterra een bal die achter hem gespeeld werd prachtig in de verre hoek om te halen, waarna Jörgensen twee maal achter elkaar knap doel trof. Vervolgens liet Feyenoord SC Heerenveen een fase lang aan de bal, maar de ploeg van Advocaat had dat beter niet kunnen doen, want hierdoor kwamen de Friezen via Joey Veerman terug in de wedstrijd.

Daarom was het in de tweede helft toch nog even de vraag of Feyenoord het nog lastig zou krijgen, maar dit bleken loze zorgen. SC Heerenveen creëerde op een prachtig lobje van Faik vrijwel niets. Bovendien reageerde de herstelde Bijlow katachtig op deze inzet van de Friezen. Feyenoord kreeg net als in de eerste helft een aantal grote kansen, maar verzuimde vooral om deze kansen af te maken. Jörgensen was tot twee maal toe dicht bij een hattrick en ook Larsson en Berghuis hadden het duel helemaal in het slot kunnen gooien. Dit bleek uiteindelijk niet nodig, want 3-1 was uiteindelijk genoeg om de drie punten in Rotterdam te houden.


Het laatste nieuws:

Deel dit bericht: <br>Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email

Leon van Voorst

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl