Feyenoord in tweede helft ruim langs stug FC Emmen

EMMEN – Feyenoord heeft zondagmiddag dankzij een goede tweede helft en een uitblinkende Steven Berghuis gewonnen van FC Emmen. FC Emmen bleek een waardige tegenstander, maar werd uiteindelijk op kwaliteit geklopt: 1-4.

In een leuke eerste helft liep Feyenoord allerminst over de promovendus heen. Al had de ploeg van Giovanni van Bronckhorst wel het betere van het spel, FC Emmen wist ook een aantal maal gevaarlijk te worden. Voor Feyenoord was met name Vilhena een aantal maal dicht bij een voorsprong. Hij werd echter telkens gedwarsboomd door een uitblinkende Kjell Scherpen. FC Emmen kwam er via de counter af en toe gevaarlijk uit, met als hoogtepunt een afzwaaiende voorzet die tot opluchting van Bijlow het aluminium raakte. Ondanks de vele gecreëerde kansen aan beide kanten stond het na 45 minuten nog 0-0 in Emmen. Feyenoord kreeg echter wel twee tegenvallers te verwerken, met het uitvallen van St Juste en Toornstra.

In de tweede helft zette Feyenoord aan en kwam de thuisploeg vrijwel niet meer tot voetballen toe. Toch kwamen de Rotterdammers pas laat in het tweede bedrijf op voorsprong. Berghuis zag een voorzet afgeslagen worden, maar schoot vervolgens zelf op doel. Zijn inzet werd van richting veranderd door Van Der Heijden, waardoor de uitblinkende Emmen doelman geklopt was. Twee minuten later kreeg Berghuis de ultieme mogelijkheid om de score te verdubbelen, maar hij raakte vanaf de strafschopstip de paal. Even later was het alsnog raak, nadat Kökcü de buitenspeler vrij voor de doelman zette. Feyenoord leek de buit binnen te hebben, maar schamele minuten later was FC Emmen al terug in de wedstrijd. Een vrije trap van Anco Janssen werd door niemand aangeraakt en vloog zo langs Bijlow. Spannend werd het echter niet meer, want niet veel later was het wederom uitblinker Berghuis met een mooie actie, waarna hij Kökcü vrij voor het doel zette, die een goed debuut opfleurde met een doelpunt. In de slotfase liep Feyenoord zelfs uit naar 1-4, nadat Vilhena een tweede strafschop wel benutte.

Feyenoord houdt door de overwinning zicht op de koplopers in de Eredivisie. De ploeg bezet een derde plaats, met 7 punten achterstand op PSV.


Het laatste nieuws:

Deel dit bericht: <br>Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email
Leon van Voorst

Leon van Voorst

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl