Feyenoord krijgt dreun van PSV in topper

Feyenoord is vanmiddag in eigen huis op alle fronten afgetroefd door PSV. De Rotterdammers startten met een zeer zwakke eerste helft. De ploeg kwam de opgeleverde achterstand in de tweede helft niet meer te boven. Zo zetten de Eindhovenaren in de Kuip een zeer grote stap richting de titel.

Waar PSV al een aantal maal bekritiseerd werd om het vertoonde spel liet de ploeg in de Kuip een heel ander gezicht zien. De Eindhovenaren begonnen veel scherper aan het duel dan Feyenoord en dit leverde een aantal flinke kansen op. Feyenoord stelde hier in de eerste helft twee spaarzame kansjes tegenover. De Rotterdammers hadden wel de bal, maar PSV creëerde vooral de kansen. Uit twee van deze kansen werd gescoord. Eerst mocht Arias vrij binnenkoppen achter Jones, waarna een doorgebroken Bergwijn de 0-2 maakte.

In het tweede bedrijf leek Feyenoord terug in de wedstrijd te komen. Eigenlijk volledig uit het niets beperkte de ploeg van Van Bronckhorst de achterstand tot één doelpunt. Slecht uitverdedigen van PSV werd via Malacia en Boëtius door Vilhena afgestraft met een knappe diagonale kopbal. Lang kon het legioen echter niet genieten van de voorsprong, want een kleine vijf minuten later herstelde PSV de marge van twee via Pereiro nadat Zoet een poging van Bergwijn niet kon klemmen. In het restant van het duel beperkte PSV zich tot verdedigen, waardoor de ruimtes schaars werden voor de thuisploeg. Verder dan een aantal spaarzame kansjes kwam Feyenoord dan ook niet meer. Tot overmaat van ramp werd in de laatste minuut ook nog een doelpunt van Jörgensen afgekeurd wegens buitenspel.

Door de nederlaag kan Feyenoord een plaats zakken op de ranglijst, afhankelijk van de uitslag van het duel tussen FC Utrecht en FC Twente later op de middag. De Rotterdammers haalden tot nog toe 42 punten.


Het laatste nieuws:

Deel dit bericht: <br>Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email

Leon van Voorst

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl