Feyenoord laat Sparta kansloos en wint stadsderby

ROTTERDAM – Zondagmiddag werd op het Kasteel de enige echte stadsderby die ons land rijk is afgewerkt. In een tegenvallend duel was Feyenoord verdedigend oppermachtig en wist de ploeg van Dick Advocaat Sparta vanuit de omschakeling pijn te doen: 0-2.

In de eerste helft was al te zien dat het duel zonder publiek niet echt de allure van een derby had. Beide ploegen begonnen redelijk aftastend en veel kansen werden er dan ook niet gecreëerd. Ondanks het feit dat de ploegen voetballend weinig voor elkaar onder leken te doen kreeg Feyenoord wel de beste kansen. Uit de eerste daarvan scoorde de ploeg van Dick Advocaat direct. Malacia gaf op goed geluk voor op Senesi en die kopte knap door naar Geertruida, die vrij kon inkoppen. De enige andere kans die de ploeg uit Rotterdam Zuid kreeg werd door kersvers aanwinst Pratto op de paal geschoten.

Ook in de tweede helft had Feyenoord de betere kansen. Met name in de omschakeling waren de bezoekers erg gevaarlijk. Zo kreeg Pratto een enorme kans alleen voor Okoye, maar hij raakte de bal helemaal verkeerd. Ook Sinisterra stond na ruim een uur spelen alleen voor de Nigeriaanse doelman, maar hij mikte te hoog met een lobje. Sparta had veelvuldig de bal, maar echt grote kansen wist de ploeg uit Rotterdam West niet meer te creëren, waardoor Feyenoord de derby nipt maar verdiend won. In de slotfase liep Feyenoord zelfs nog uit naar 0-2 via Jörensen, die goed van de ruimte gebruik maakte.


Het laatste nieuws:

Deel dit bericht: <br>Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email

Leon van Voorst

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl