VENLO – Feyenoord heeft zondagmiddag zonder groots te spelen gewonnen van VVV. De ploeg van kersvers trainer Dick Advocaat ging effectief met de kansen om en won zo met 0-2. Het veldspel liet echter niet te wensen over en er is dus nog veel werk aan de winkel voor Advocaat voordat het lek boven is.

In de eerste tien minuten leek het nog een zeer lastig duel te worden voor Feyenoord. VVV pompte een aantal lange ballend de vijandelijke zestien in en zag dat de Rotterdammers daar veel moeite mee hadden. Feyenoord kwam er zelf amper uit in de openingsfase, maar had aan 1 uitbraak genoeg om op voorsprong te komen. Jörgensen zette zelf een aanval op en ging vervolgens de diepte in. Een prima pass van Toornstra maakte dat de Deen in de korte hoek kon afronden.

VVV bleef na het openingsdoelpunt zoeken naar een doelpunt, maar wederom ging Feyenoord aan de andere kant effectief met de kansen om. Berghuis kreeg na een half uur spelen de bal wat gelukkig mee, maar schoot de bal vervolgens prachtig over Kirschbaum heen van ongeveer 25 meter. Dit zorgde ervoor dat Feyenoord zonder goed te spelen vrij comfortabel de rust in ging.

De tweede helft van Feyenoord kant was ook vrij slecht. Gelukkig voor de Rotterdammers stelde VVV hier bar weinig tegenover. Het duel kabbelde eigenlijk een beetje voort totdat Kum zijn tweede gele kaart pakte. Vanaf dat moment leek een overwinning Feyenoord niet meer te kunnen ontglippen. De ploeg zette ook niet meer aan en kwam naast een harde vrije trap van Berghuis niet meer in de buurt van een doelpunt tot de negentigste minuut.

In die laatste minuut kreeg Feyenoord namelijk nog een strafschop vanwege een Venlose handsbal in het zestienmetergebied. De penalty werd vervolgens binnen gewerkt door Steven Berghuis. Zo namen de Rotterdammers drie punten mee naar huis bij het debuut van Dick Advocaat.


Het laatste nieuws:

Avatar foto

DoorLeon van Voorst

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl