Feyenoord makkelijk langs FC Groningen na goede tweede helft

ROTTERDAM – Feyenoord heeft in de Kuip geen enkele moeite gehad met FC Groningen. De eerste helft was pover van beide kanten, terwijl Feyenoord in de tweede helft orde op zaken stelde en overtuigend won van de Noorderlingen: 3-0.

FC Groningen klopte als eerste in het duel op de deur, maar dat bleek een van de weinige keren dat de bezoekers in de buurt van het Feyenoord doel kwamen. Een vrije trap van Van Nieff ketste echter af op de lat. Verder was het vrijwel eenrichtingsverkeer, maar in de eerste helft resulteerde dit niet echt in grote kansen. Tegenvaller voor de Rotterdammers was het uitvallen van Larsson. Hij moest noodgedwongen het veld verlaten en werd vervangen door Basacikoglu.

De tweede helft was een stuk beter van Feyenoord zijde. Invaller Basacikoglu zag al na ruim vijf minuten dat zijn voorzet technisch beheerst afgewerkt werd door Jens Toornstra en zo de 1-0 op het bord toverde. Dit was het sein voor de thuisploeg om druk te blijven uitoefenen op het vijandelijke doel. St. Juste had als opkomende back een veelal aanvallende rol en bekroonde deze rol met een doelpunt na ruim een uur spelen. Het laatste doelpunt van de Rotterdammers was echter het mooiste. De ingevallen Van Persie kreeg de bal net buiten het zestienmetergebied, omspeelde zijn man met een subtiele voetbeweging en schoot toen fraai binnen achter Padt.

Zo leverde Oranjes topscorer aller tijden het slotakkoord in een wedstrijd die nooit echt een wedstrijd was. Feyenoord staat na de overwinning vierde in de Eredivisie, met 39 behaalde punten.


Het laatste nieuws:

Deel dit bericht: <br>Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email
Leon van Voorst

Leon van Voorst

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl