Feyenoord met speels gemak langs VVV in inhaalduel

ROTTERDAM – Feyenoord heeft in het inhaalduel dat donderdagavond gespeeld werd wegens het uitvallen van de lichtmasten van de Kuip geen enkele moeite gehad met VVV. Feyenoord was op eigen veld soeverein en won daardoor verdiend met 4-1.

Al vroeg in de eerste helft was duidelijk dat de bezoekers niet naar de Kuip waren gekomen om aanvallend voetbal te spelen. VVV speelde slechts met 1 aanvaller, waardoor het voor Feyenoord moeilijk was om aanvallende openingen te vinden. De verdedigende speelstijl van VVV leidde er echter wel toe dat de Rotterdammers extreem veel balbezit hadden. Toch leidde dit in de openingsfase niet tot grote kansen. De eerste grote kans werd door Feyenoord vrijwel direct afgerond. Vilhena stond vrij voor het doel en schoot vanuit een moeilijke hoek door de benen van doelman Unnerstall. Niet veel later stond het al 2-0, nadat Van Persie zijn rentree in de basis opfleurde met een doelpunt. Hij volleerde een rebound in het doel. Feyenoord bleef in het restant van de eerste helft goed voetballen, maar dit leverde geen doelpunten op.

Ook in de tweede helft speelde Feyenoord bij vlagen uitstekend voetbal. De bal ging prima rond en de thuisploeg schotelde het publiek af en toe mooie acties voor. Met name Sam Larsson was op schot. De Zweed, die in vorm begint te raken, fleurde een goede wedstrijd op met 2 doelpunten. Bij de 3-0 verraste de linksbuiten doelman Unnerstall in de korte hoek. Het tweede doelpunt van de Zweed volgde na een sublieme aanval over links, die Larsson vanuit de rebound afmaakte. Even hiervoor had VVV al een van de spaarzame kansen benut. Susic schoot de bal schitterend achter Bijlow. In de slotfase verzuimde Feyenoord om verder uit te lopen, maar al met al was het een prima avond voor de Rotterdammers in de Kuip.

Door de overwinning komt Feyenoord dichter bij lijstaanvoerders PSV en Ajax en lijken de Rotterdammers weer een beetje mee te gaan doen in de titelstrijd.


Het laatste nieuws:

Deel dit bericht: <br>Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email
Leon van Voorst

Leon van Voorst

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl