Feyenoord naar bekerfinale dankzij ‘koud kunstje’ in de Kuip

ROTTERDAM – Feyenoord heeft in de halve finale van de KNVB beker weinig moeite gehad met Willem II en heeft daardoor nog uitzicht op een prijs in een stroef lopend seizoen. Doelpunten van Berghuis en Van Persie zorgden voor warmte in een ijskoude Kuip: 3-0.

Giovanni van Bronckhorst startte met Haps en Diks op de backposities en gokte daarmee op aanvallende impulsen over de flanken. Met name Haps nam deze rol goed op zich en was zo een belangrijke factor in het Rotterdamse aanvalsspel. Feyenoord begon sterk aan het duel en reeg al snel de kansen aaneen. Achtereenvolgens Haps, El Ahmadi en Vilhena kwamen niet tot scoren. Ondanks het grote veldoverwicht moesten de Rotterdammers af en toe opletten op een spaarzame uitbraak van de bezoekers uit Tilburg. Echt gevaarlijk kon Willem II echter niet worden.

Na 20 minuten kwam Feyenoord op een verdiende voorsprong. Haps liet een van zijn vele aanvallende rushes zien en leek de bal over de achterlijn te lopen. Met een uiterste krachtsinspanning kreeg de linksback de bal echter goed voor het doel, waar Berghuis het meest alert was en binnenschoot achter doelman Branderhorst. Het was niet de laatste kans voor Feyenoord in de eerste helft, maar Diks Boëtius en Jörgensen hadden in de eerste 45 minuten hun vizier niet scherp genoeg om de score te verdubbelen.

De tweede helft gaf eenzelfde beeld als de eerste. Feyenoord was de bovenliggende partij en Willem II beperkte zich tot tegenhouden in de hoop toe te kunnen slaan bij een foutje in de Rotterdamse verdediging. Ironisch genoeg kwam het tweede Feyenoord doelpunt voort uit de eerste echte kans voor Willem II. Nadat Jones een vijandelijk schot knap tot hoekschop had verwerkt liet Feyenoord een knap kunstje countervoetbal zien. Berghuis veroverde de bal vanuit de corner en speelde Boëtius vliegensvlug in. De aanvaller hield overzicht en zag dat de ruimte aan de linkerkant bij Haps lag. De uitmuntend spelende linkervleugelverdediger had de aanvallers vervolgens voor het uitkiezen en koos Robin van Persie als afmaker. De topscorer van het Nederlands elftal, vandaag spelend achter spits Jörgensen, rondde simpel af.

Willem II leek na het Rotterdamse doelpunt het hoofd te buigen en kwam niet verder dan een poging van Lachman van grote afstand. Feyenoord maakte na ruim tachtig minuten een einde aan alle illusies in de persoon van Vilhena, die zichzelf knap vrijspeelde en zo voor de 3-0 zorgde. Feyenoord had zo een zeer makkelijke avond in Rotterdam tegen Willem II en kan zich daarom op gaan maken voor een bekerfinale in eigen Kuip. De ploeg van Van Bronckhorst zal dan ongetwijfeld wel wat meer weerstand ondervinden. Mede bekerfinalist is namelijk AZ dat eerder op de avond in Alkmaar met 4-0 won van FC Twente. De bekerfinale zal gespeeld worden op zondag 22 april in de Kuip.


Het laatste nieuws:

Deel dit bericht: <br>Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email
Leon van Voorst

Leon van Voorst

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl