Feyenoord neemt afscheid van Stanley Brard

Feyenoord Academy heeft dit weekend het grotendeels door corona overschaduwde seizoen 2020-2021 officieel afgesloten. Na de oefenwedstrijden tegen Excelsior Rotterdam werd per team afscheid genomen van de (vertrekkende) spelers. Voor hoofd opleidingen Stanley Brard was het zijn laatste dag op Varkenoord. Na enkele mooie woorden kreeg hij uit handen van Academy-manager Raymond van Meenen het exclusieve Full Support Uitshirt 2021-2022 uitgereikt.

Verdeeld over twee periodes gaf Brard bijna twaalf jaar leiding aan Feyenoord Academy. Gedurende deze periodes was de jeugdopleiding zeer succesvol, onder meer door de doorbraak van EK-gangers Georginio Wijnaldum en Stefan de Vrij. Volgens Brard, die ervan overtuigd is dat jonge spelers wel degelijk kwaliteit en fysiek hebben om in topteams mee te komen, draait het allemaal om vertrouwen.

‘Je moet jonge spelers de tijd geven en ze vertrouwen geven. Laat ze weten dat ze het goed doen en dat ze onder de beste omstandigheden met de beste coaches werken. Het vervult me met trots mede de ontwikkeling van talentvolle spelers mogelijk te hebben gemaakt. Ik kijk met ontzettend veel plezier terug op mijn tijd op Varkenoord,’ aldus Brard, die als hoofd jeugdopleiding opgevolgd wordt door Rini Coolen.

Deel dit bericht: <br>Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl