Feyenoord niet op de hoogte van ‘vervroegde’ verkoop duizenden finalekaarten: ‘Dit is totaal onacceptabel’

Feyenoord is niet op de hoogte gesteld van de ‘vervroegde’ vrije verkoop van finalekaarten voor de Conference League. Die ging dinsdagmiddag van start, zonder medeweten van de Rotterdammers. AS Roma-fans wisten zo al eerder van de tickets dan Feyenoord-supporters. De clubleiding heeft de UEFA om opheldering gevraagd en aangegeven dat dit ‘onacceptabel’ is, meldt Feyenoord.

“Het gaat niet om de 3000 kaarten die Feyenoord krijgt”, verduidelijkt woordvoerder Raymond Salomon. “Die zijn door de UEFA aan ons verstrekt en hebben wij gratis weggegeven aan onze trouwe supporters. Dat is vanochtend gebeurd en allemaal goed gegaan.”

Naast de 3000 kaarten die fans van beide clubs krijgen, zijn er ook nog 8500 tickets beschikbaar in de vrije verkoop. Of dat aantal ook daadwerkelijk is aangeboden, weet Salomon niet. “We weten niets over de hoeveelheid van de kaarten die in de verkoop zijn gedaan. Het schijnt om duizenden tickets te gaan. Als dat inderdaad zo is gegaan, dan is dat totaal onacceptabel.”
Maar, zo geeft Salomon aan: hoe het precies is gegaan, is gissen. “Dit is wat er aan de hand líjkt te zijn”, benadrukt hij. “Maar het lijkt me überhaupt gewoon netjes dat de UEFA beide finalisten op de hoogte stelt, al helemaal in de wetenschap dat er massaal wordt geklaagd over het tekort aan kaarten. In Italië, maar hier niet minder.”
Of AS Roma wel op de hoogte was, weet Salomon niet. Opmerkelijk is wel dat een bekend supporterskanaal van de Italiaanse club dinsdagmorgen wél al twitterde over de start van de verkoop.

Woekerprijzen

Waar Feyenoord de UEFA dus om uitleg heeft gevraagd, heeft de officiële supportersvereniging van Feyenoord contact opgenomen met de Europese supportersbond FSE. “Zij gaan een klacht indienen”, vertelt voorzitter Kees Lau. “Aan alle kanten wordt momenteel aan de UEFA getrokken.”
Tot zijn afgrijzen ziet hij dat al veel van ’s middags verkochte kaarten worden aangeboden op internet. Niet voor de 25 tot 125 euro waarvoor ze te koop waren, maar voor woekerprijzen van 3000 tot 3500 euro.

Feyenoord is in afwachting van een reactie van de UEFA. De voetbalbond heeft de club laten weten de gang van zaken te onderzoeken.

Door: Rijnmond
foto: Mischa Keemink


Het laatste nieuws:

Avatar foto

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl