Feyenoord nog vier jaar verder als multisportvereniging

Feyenoord gaat nog zeker vier jaar verder als omnivereniging. Dinsdag werd een contract ondertekend tussen Rotterdam Topsport, Rotterdam Sportsupport, het Sportbedrijf Rotterdam en de clubs. Naast voetbal valt onder de multisportclub Feyenoord ook basketbal, handbal en futsal. Sinds twee jaar was er al een samenwerking onder de naam Feyenoord.

Vanaf 2019 werken Feyenoord Futsal, Feyenoord Handbal en Feyenoord Basketball al samen met de voetbaltak van Feyenoord en zijn ze aan het ontdekken waar de kansen en mogelijkheden liggen om de organisaties op elkaar aan te laten sluiten.

Nu willen ze een volgende fase in. Die stappen zijn vooral op sociaal-maatschappelijk vlak. Door meerdere sporten te introduceren binnen de diverse projecten en initiatieven die Feyenoord tot dusver ontplooide in Rotterdam-Zuid, kon Feyenoord kinderen en jongeren kennis laten maken met een uitgebreid sportief palet. Op die manier is de club erin geslaagd om andere doelgroepen aan te spreken, en niet alleen die kinderen en jongeren die interesse hebben in voetbal.

Avatar foto

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl