Feyenoord ondanks offday tegen Dinamo Zagreb nog uitzicht op Europese overwintering

ROTTERDAM – Feyenoord heeft donderdagavond geen indruk weten te maken in het Europese duel tegen Dinamo Zagreb. Waar de Rotterdammers op Europese avonden vaak wat extra’s konden leveren was dit tegen de Kroaten alles behalve het geval. Los van de troosteloze ambiance zonder het Legioen speelde Feyenoord namelijk een zeer matige wedstrijd, waardoor het volgende week alle zeilen bij moet zetten om nog kans te maken op Europese overwintering.

Gedurende de hele eerste helft gebeurde er eigenlijk weinig in de Kuip. Beide ploegen waren niet bij machten om kansen te creëren. Zo leken beide ploegen zonder doelpunten aan de thee te kunnen, maar het venijn zat toch in de staart van het eerste bedrijf. Nadat Spajic zeer ongelukkig uitgevallen was liep Feyenoord diep in de blessuretijd toch nog tegen een achterstand aan. Een ongelukkige penalty veroorzaakt door Kökcü werd feilloos binnen geschoten door de Kroaten.

In de tweede helft leek Feyenoord aan een offensief te beginnen, maar de Rotterdamse storm ging al vrij snel liggen. In plaats daarvan werd Dinamo Zagreb vanuit de counter een aantal maal gevaarlijk en één van deze uitbraken leverde ook een knap uitgespeeld doelpunt op. Even leek de goal nog afgekeurd te worden voor buitenspel, maar uiteindelijk bleef de 0-2 toch op het bord staan. Feyenoord kreeg hierna nog één grote kans via Bannis, maar hij maaide uiteindelijk in zeer kansrijke positie over de bal heen. Na de nederlaag heeft Feyenoord echter nog alle kans op Europese overwintering. Als de ploeg van Advocaat het volgende duel van AC Wolfsberger wint gaan de Rotterdammers toch de koker in voor de knock-out fase.


Het laatste nieuws:

Deel dit bericht: <br>Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email

Leon van Voorst

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl