Feyenoord overtuigt niet maar wint wel in eerste competitieduel

ZWOLLE – Reikhalzend werd er in Rotterdam en omstreken uitgekeken naar het eerste competitieduel van Feyenoord. Ook Dick Advocaat stond weer te springen om aan het nieuwe seizoen te beginnen. In en tegen Zwolle kwam dit echter nog niet tot uiting in het spel van de Rotterdammers. Feyenoord sprankelde nog niet, maar won wel: 0-2.

Steven Berghuis was, evenals vorig seizoen vaak het geval was, de belangrijke man aan Rotterdamse zijde. De buitenspeler werd al in de vierde minuut compleet vrij gelaten door de Zwolse verdediging en kon zo op aangeven van de degelijk spelende Diemers vanaf ongeveer twintig meter raak schieten. Een droomstart voor Feyenoord, maar na het doelpunt ging de Rotterdamse storm direct liggen. In de eerste helft creëerden de Rotterdammers namelijk vrij weinig andere kansen. Zwolle was iets dreigender, maar kon de dreiging ook niet omzetten tot echt grote kansen.

In de tweede helft speelde Feyenoord iets beter, mede omdat PEC Zwolle steeds meer ruimte moest weggeven. Zo werd Linssen knap vrijgespeeld door Kökcu, maar de overgekomen aanvaller van Vitesse werd net genoeg dwars gezeten door Kersten en trof daardoor geen doel. Toch verdubbelde Feyenoord niet veel later alsnog de voorsprong. Kökcu kon in gevaarlijke positie afronden, maar werd onreglementair afgestopt. De daaropvolgende strafschop werd wederom door Berghuis onberispelijk binnengeschoten. Bij een aantal spaarzame momenten van PEC Zwolle in de tweede helft stond Bijlow altijd goed opgesteld, waardoor Feyenoord zo onbedreigd afging op de eerste zege van het seizoen. In de slotfase moest Berghuis eigenlijk zijn hattrick completeren, maar hij stuitte van dichtbij op Zetterer.

Foto: Yannick Verhoeven


Het laatste nieuws:

Avatar foto

Leon van Voorst

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl