Feyenoord: Slot verlengt, nederlaag tegen Lyon


ROTTERDAM – Feyenoord en Arne Slot zetten hun samenwerking langer door. De oefenmeester (43) verlengt zijn contract tot de zomer van 2025. Ondanks dit mooie nieuws kon Feyenoord zondagmiddag geen moment bekoren tegen Olympique Lyon tijdens de jaarlijkse traditionele openingswedstrijd van het seizoen: 0-2.

Slot kende een goed debuutseizoen in De Kuip, waar hij Feyenoord naar plek drie loodste in de Eredivisie en werd de finale bereikt van de Conference League. Daarin was AS Roma met 1-0 te sterk voor de Rotterdammers. Maar niet alleen de sportieve resultaten zorgde voor positief elan: ook het voetbal en de visie deed de ‘Feyenoord-harten’ smelten. Daarbij leverde het de Stadionclub ook, tot nu toe, twee toptransfers op: Tyrelle Malacia voor 15 miljoen euro naar Manchester United en Luis Sinisterra voor 25 miljoen naar Leeds United. Slot krijgt van Feyenoord daarom ook het volste vertrouwen voor de komende jaren.

Olympique Lyon

In de voorbereiding op dit nieuwe seizoen wil het met Feyenoord nog niet vlotten. Na thuisnederlagen tegen FC Kopenhagen (0-7 red.) en Union St. Gilles (0-4 red.) werd ditmaal de jaarlijks traditionele openingswedstrijd van Olympique Lyon, waar oud-Feyenoorder Peter Bosz aan het roer staat, met 0-2 verloren. Alexandra Lacazette opende de score met een afstandsschot van 25 meter afstand, waarna Jeff Reina-Adelaïde het duel nog voor rust besliste. Na de theepauze speelde Feyenoord met veel wisseld en werd het enkele keren van afstand gevaarlijk. Scoren deed de Stadionclub niet. Volgend weekend oefent Feyenoord tweemaal op zondag: allereerst tegen FC Volendam en later diezelfde dag tegen Osasuna uit Spanje.

Avatar foto

Michael de Vogel

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl