Feyenoord – Sparta naar later tijdstip

In speelronde 6 van de Eredivisie worden als gevolg van de Europese verplichtingen van AZ, Feyenoord en PSV de volgen de wedstrijden als volgt vastgesteld:

  • Excelsior – FC Emmen: zaterdag 10 september 21:00 uur (in plaats van zaterdag 20:00)
  • PSV – RKC Waalwijk: zondag 11 september 14.30 uur (in plaats van zaterdag 21:00)
  • AZ – FC Twente: zondag 11 september 16.45 uur (in plaats van zondag 14:30)
  • Feyenoord – Sparta Rotterdam: zondag 11 september 20.00 uur (in plaats van zondag 16:45)

PSV speelt op donderdag 8 september in de Europa League in Eindhoven tegen Bodø/Glimt, waardoor de verplaatsing van PSV – RKC Waalwijk naar de zondag vanuit sportief oogpunt noodzakelijk is. Daarnaast stonden de wedstrijden AZ – FC Twente en Feyenoord – Sparta Rotterdam in het competitieprogramma eerder nog vermeld met de aanvangstijden onder voorbehoud.

Later deze week worden de wijzigingen van de speelronden 8 t/m 14 bekend gemaakt, waarbij dus ook de wedstrijden van de Europese deelnemers worden afgestemd op de Europese verplichtingen.

Eredivisiewedstrijden kunnen voortkomend vanuit de veranderagenda binnen een speelronde verplaatst worden als Nederlandse deelnemers aan de Champions League, Europa League of Conference League aangeven beter te kunnen herstellen van gespeelde wedstrijden of zich beter kunnen voorbereiden op komende wedstrijden. Wedstrijden kunnen alleen worden verplaatst wanneer het speelprogramma in de Eredivisie dat toelaat en de lokale autoriteiten van de thuisspelende club aan de nieuwe datum / aanvangstijd medewerking kunnen verlenen.

Avatar foto

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl