ROTTERDAM – Feyenoord heeft zondagmiddag dankzij een heerlijke eerste helft gewonnen van koploper PSV. De Rotterdammers knalden uit de startblokken en hielden stand in de tweede helft, waardoor de Rotterdammers drie punten inlopen op de koppositie: 2-1.

In de eerste helft was niet te zien dat Feyenoord de koploper zonder puntverlies op bezoek had. Feyenoord troefde PSV op daadwerkelijk alle fronten af. De ploeg van Giovanni van Bronckhorst speelde vanaf de eerste minuut met lef en zette zeer fel druk op de verdediging van PSV. Die wisten zich hier geen raad meer, waardoor PSV vaak moeilijk of slordig uitverdedigde. Dit leidde al snel tot kansen voor St Juste en Berghuis. Net toen PSV iets beter in de wedstrijd kwam sloeg Feyenoord via de counter genadeloos toe. Jörgensen werd vrijgespeeld door veldwijk en schoot snoeihard binnen via de paal. Het doelpunt gaf Feyenoord hernieuwde energie en niet veel later leverde het hoge druk zetten ook de 2-0 op. De Jong verspeelde de bal op knullige wijze op het middenveld, waarna de geplaagde Larsson prachtig binnenschoot. Feyenoord bleef ook in het restant van de eerste helft de bovenliggende partij, maar dit resulteerde, soms op wonderbaarlijke wijze, niet in meer doelpunten voor de pauze.

In de tweede helft was Feyenoord iets minder dominant. PSV kreeg langzaam maar zeker meer grip op het duel, terwijl Feyenoord er steeds minder vaak uitkwam. Wellicht dat dit lag aan de wissels die Van Bronckhorst moest doorvoeren door blessures, waardoor Clasie en Jörgensen werden vervangen door Ayoub en Vente. Het veldoverwicht van PSV leidde uiteindelijk tot de 2-1 van Steven Bergwijn, waardoor het duel met nog zo’n 20 minuten op de klok weer spannend werd. Luttele minuten later leek PSV zelfs helemaal terug in het duel te komen, maar Bergwijn schoot recht op Bijlow. In de rebound leek PSV echter gevaarlijk te worden, maar omdat er een bal vanuit het legioen het veld op werd gegooid floot Gözübüyük de aanval terug. Mede door deze ietwat onsportieve actie hield Feyenoord stand en zorgde het voor de eerste nederlaag van PSV van dit seizoen.

Door de overwinning van Feyenoord staat de ploeg derde op 10 punten afstand van de koppositie. De ploeg van Van Bronckhorst heeft bovendien nog een duel te goed.