Feyenoord verhuurt Marouan Azarkan aan Excelsior

Marouan Azarkan is terug bij Excelsior Rotterdam. De 20-jarige aanvaller wordt komend seizoen opnieuw gehuurd van stadsgenoot Feyenoord. Afgelopen seizoen leverde Azarkan een belangrijke bijdrage aan de promotie van Excelsior met 13 doelpunten en 11 assists in 37 wedstrijden.

Belangrijke schakelTechnisch manager Niels van Duinen is blij met de terugkeer van Azarkan: ,,Marouan was afgelopen seizoen een belangrijke schakel in de ploeg die is gepromoveerd naar de Eredivisie. Daarom wilden wij hem er met zijn snelheid en creativiteit graag weer bij hebben. Zelf had hij het ook goed naar zijn zin bij ons. We hadden grote eredivisieclubs als concurrent, maar Marouan kiest voor ons verhaal en traject. Het zegt iets over Excelsior en de mensen met wie hij kan werken dat hij ons als beste club ziet om zich te ontwikkelen. Het is fijn dat we hem nu al kunnen toevoegen aan onze selectie, zodat hij zich met de rest van het team optimaal kan voorbereiden op het nieuwe seizoen.’’

Absolute voorkeur

,,Ik wil dit seizoen heel graag in de Eredivisie spelen’’, zegt Marouan Azarkan zelf. ,,Ik heb de eerste weken met Feyenoord meegetraind, maar omdat ik denk daar minder aan spelen toe te komen was de keuze voor Excelsior Rotterdam snel gemaakt. Voor het buitenland vind ik het nog te vroeg, ik wil dit jaar in de Eredivisie spelen en Excelsior had daarom mijn absolute voorkeur. Ik heb me afgelopen jaar goed kunnen ontwikkelen en wil komend seizoen de volgende stap zetten. Excelsior is daarvoor de beste keuze. Ik voel me hier thuis, heb een fijne klik met de staf en de kans op speeltijd is hier het grootst.’’

Vertrouwen

,,Het is natuurlijk ook mooi dat ik komend seizoen een bijdrage kan leveren aan dat wat we afgelopen jaar met elkaar hebben bereikt. Het was een goed jaar voor Excelsior, maar ook voor mij persoonlijk. Deze keuze was dus snel gemaakt, zeker omdat ik veel vertrouwen krijg van de trainer en de rest van de staf. Ik heb ook steeds contact gehouden en de trainer zei afgelopen week al in een interview dat hij erop rekende dat ik terug zou komen naar Excelsior, haha. Het sportieve aspect staat bij mij nu absoluut voorop.’’

Beginnen

Azarkan kijkt ernaar uit om met Excelsior actief te zijn op het hoogste niveau: ,,Het doel voor de ploeg wordt natuurlijk handhaving en met de voorbeelden van SC Cambuur, Go Ahead Eagles en N.E.C. denk ik dat ons dat moet lukken. Zelf wil ik zoveel mogelijk spelen om mezelf verder te ontwikkelen. Qua assists heb ik geen doelstelling, maar ik wil komend seizoen in elk geval tien goals gaan maken. Ik heb veel zin om te beginnen en zal er vanavond tegen VV Lyra al bij zijn.’’

Avatar foto

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl