Feyenoord verliest tweede Europa League duel na ongelukkige arbitrage

ROTTERDAM – Feyenoord heeft donderdagavond op ongelukkige wijze verloren in de Europa League. De Rotterdammers speelden niet goed tegen Wolfsberger, maar hadden de arbitrage ook niet mee. In een duel met drie strafschoppen voor de Oostenrijkers werd het uiteindelijk 1-4.

Het duel begon dramatisch voor Feyenoord. Botteghin, invaller voor de geschorste Senesi, raakte tijdens de eerste Oostenrijkse aanval licht de aanvaller van Wolfsberger. Deze ging gretig naar de grond waarna de scheidsrechter een strafschop toekende. Liendl faalde oog in oog met Bijlow niet. Niet veel later mocht diezelfde Liendl van de arbiter in kwestie wederom aanleggen voor een penalty, na een vermeende overtreding van Nieuwkoop. Uit de herhaling bleek dat Nieuwkoop zich echter alles behalve schuldig maakte aan een overtreding. Desalnietemin werd ook deze strafschop benut.

Feyenoord wist daar in de eerste helft weinig tegenover te stellen, maar begon met veel passie aan de tweede helft. Dit leidde binnen acht minuten tot de 1-2 van Berghuis, na een voorzet van Narsingh. Linssen had een aantal maal de 2-2 kunnen maken, maar de gelegenheidsspits had ook vandaag zijn vizier niet op scherp. Helaas voor Feyenoord viel uit een spaarzame Oostenrijkse tegenstoot de 1-3, waar een overtreding op Bijlow aan vooraf ging. Alsof het allemaal niet erg genoeg was kreeg Bijlow ook nog een derde strafschop tegen, waarbij het een raadsel was wat de doelman eigenlijk fout deed. Ook deze strafschop werd benut, hoewel Bijlow nog dicht bij een redding was. Zo verloor Feyenoord het tweede duel in de Europa League en zal de ploeg in de resterende duels aan de bak moeten om overwintering te bewerkstelligen.


Het laatste nieuws:

Avatar foto

Leon van Voorst

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl