Feyenoord wint generale repetitie voor bekerfinale tegen AZ

ROTTERDAM – Feyenoord heeft zondagmiddag in de eigen Kuip mede bekerfinalist AZ verslagen. De Rotterdammers domineerden gedurende het gehele duel en de zege kwam vrijwel nooit in gevaar: 2-1.

De Feyenoord doelpunten werden mooi verdeeld over beide helften. In de eerste was Jean Paul Boëtius de doelpuntenmaker. Nadat Feyenoord al een aantal kansen had gecreëerd kreeg Boëtius de bal zomaar in de voeten gespeeld door de AZ verdediging. De linkeraanvaller aarzelde geen moment en verschalkte de onlangs nog voor Oranje geselecteerde Bizot.

Ook in het tweede bedrijf was Feyenoord de meest dominante ploeg. AZ kwam er voetballend moeilijk uit en Feyenoord wist een aantal kansen te creëren. Na ruim zeventig minuten was het Jörgensen die aan de spanning een einde bracht door de 2-0 binnen te werken en zo een einde te maken aan de durende doelpunten droogte. In de absolute slotfase leek AZ-spits Weghorst het duel nog even spannend te maken, maar zijn doelpunt bleek uiteindelijk slechts een treffer voor de eer.

Feyenoord staat na de overwinning op een vijfde plaats in de Eredivisie. De ploeg haalde tot nog toe 45 punten.


Het laatste nieuws:

Deel dit bericht: <br>Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email
Leon van Voorst

Leon van Voorst

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl