Oud-Spartaan Finn Stokkers heeft Fortuna Sittard met zijn verlossende doelpunt na 16 jaar weer het eredivisieschap geschonken.In een spectaculaire ontknoping in de Jupiler League wonnen de Fortunezen met 1-0 van Jong PSV.  Ajax kroonde zich tot kampioen van de Jupiler League, maar omdat beloftenteams niet mogen promoveren promoveert Fortuna, na 16 jaar, naar het hoogste niveau.

De Jupiler League heeft een spectaculaire ontknoping achter de rug. Jong Ajax, Fortuna Sittard en NEC Nijmegen konden alle 3 kampioen worden. De kleinste kans was voor NEC Nijmegen maar die speelden met 3-3 gelijk tegen het Dordrecht van Feyenoord-huurling Gustavo Hamer. Jong Ajax kwam met 0-1 achter tegen MVV maar herstelde snel en won met 2-1. Fortuna Sittard had het moeilijk tegen Jong PSV, maar door een doelpunt van Finn Stokkers wonnen de Fortunezen met 0-1.
Wessel Dammers werd vorig seizoen door Feyenoord gehuurd aan SC Cambuur maar toen hij terugkeerde bleek er geen perspectief te zijn voor de verdediger, die vroeger aanvaller was. Dammers maakte toen de keuze om zijn loopbaan te vervolgen bij de Fortunezen. Bij Feyenoord kwam hij meerdere keren uit in de Europa League en zijn hoogtepunt bij Feyenoord was de uitwedstrijd tegen het grote Manchester United, toen hij door veel blessures zijn basisdebuut maakte bij Feyenoord. Vervolgens stond hij 90 minuten lang oog in oog met Zlatan Ibrahimovic. Feyenoord verloor de wedstrijd met 4-0.

Het laatste nieuws:

Avatar foto

DoorMischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl