Fortuna ontslaat oud-Feyenoorder Hofland

Fortuna Sittard heeft besloten de samenwerking met hoofdtrainer Kevin Hofland per direct te beëindigen, dat melden de Limburgers op hun website. Dit besluit is genomen op basis van de tegenvallende sportieve resultaten van het eerste elftal van Fortuna Sittard gedurende een langere periode. In navolging van Hofland verlaat ook assistent-trainer Kristof Aelbrecht de club. Fortuna Sittard bedankt Kevin en Kristof voor hun enorme inzet en betrokkenheid bij de club.

Hofland was sinds februari 2018 als trainer actief in Sittard en leidde de club prompt richting de Eredivisie. Aelbrecht volgde de Brunssummer een half jaar later richting Sittard en vormde gedurende twee seizoenen een complementair duo met Hofland. Het eerste jaar in de Eredivisie verloopt relatief zorgeloos, met een vijftiende plek en dus handhaving als eindresultaat. De 0-2 overwinning in de Kuip tegen Feyenoord geldt als hoogtepunt van de vruchtbare rentree in de Eredivisie.

Het daaropvolgende voetbaljaar, 2019-2020, blijkt de zege in Rotterdam memorabel vanuit een minder fraai perspectief. Sindsdien is Fortuna Sittard er in de Eredivisie niet meer in geslaagd op vreemd grondgebied als winnaar van het veld te stappen, waardoor de club nooit echt loskomt van de gevarenzone. Door toedoen van het COVID-19 virus wordt het Eredivisieseizoen 2019-2020 niet uitgespeeld. Fortuna Sittard bivakkeert op dat moment op de zestiende plaats.

Afgelopen zomer werd het spelersbudget substantieel verhoogd om -na alle sportieve ontwikkelingen naast het veld- ook sportief de ferme stap vooruit te zetten. Het voornaamste doel: aansluiting vinden met de middenmoot in de Eredivisie. Een ambitieuze, maar clubbreed gedragen doelstelling die gerealiseerd moest worden met een pittig programma voor de winterstop. De groeicurve van het eerste elftal bleef in het eerste blok van het voetbaljaar 2020/2021 echter te veel achter bij de ambities, waardoor Fortuna Sittard nu de moeilijke belissing neemt om te stoppen met Hofland als hoofdtrainer. Van de afgelopen zeventien competitiewedstrijden in de seizoenen 2019/2020 en 2020/2021 werd slechts één duel winnend afgesloten.

Voorzitter Isitan Gün, als grootaandeelhouder binnen dit kader voetbaltechnisch eindverantwoordelijk, is zich bewust van de impact van het besluit: “Dit is extreem pijnlijk, zoveel is duidelijk. Zeker gezien het feit dat we elkaar al zo lang kennen en ik enorm veel respect voor Kevin heb. Hij is een kind van de club en heeft een belangrijke rol gespeeld in onze promotie naar de Eredivisie. Ik geloof ontegenzeggelijk in Kevins kwaliteiten als mens en als trainer, maar in het voetbal moet je soms handelen in het belang van de club waarbij emoties dan even van ondergeschikt belang zijn. Feit is dat de kwaliteit van de selectie niet tot uiting komt in de prestaties van het eerste team. Om die reden is het tijd voor verandering.”

“Ik kan Kevin en Kristof niet genoeg bedanken voor hun harde werk en ik voel me bevoorrecht met hen beiden te hebben samengewerkt. We zijn momenteel in de afrondende fase met de opvolger van Kevin en hopen op korte termijn met de naam van de opvolger naar buiten te kunnen treden.”

Foto: Mischa Keemink


Het laatste nieuws:

Avatar foto

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl