FSV distantieert zich van fout spandoek

FSV de Feijenoorder, de officiële supportersvereniging van de Rotterdamse voetbalclub, distantieert zich van de verwijzingen op het spandoek, dat afgelopen woensdag tijdens de halve bekerfinale tegen Ajax in De Kuip werd gehesen.

Op dat doek was, in een klein hoekje, een hectometerpaal geschilderd met daarop de cijfers: A10, 34,0. ”We balen van de uitslag maar nog meer van deze verwijzingen op ons doek. We vinden ze verwerpelijk en distantiëren ons er volledig van. We vinden het zeer kwalijk dat ons doek hiervoor misbruikt is.”, zegt de supportersvereniging op Twitter.

Met A10 bedoelt men een vechtpartij uit 1997 die op een weiland vlakbij Beverwijk plaatsvond tussen hooligans van Ajax en Feyenoord waarbij een Amsterdamse supporter om het leven kwam. Die vechtpartij vond overigens plaats op de A9.

Met het cijfer 34 bedoelt men het rugnummer van Ajax-speler Abdelhak Nouri, het voetbaltalent liep vorig jaar ernstige hersenschade op nadat hij op het voetbalveld een hartstilstand kreeg.

Diverse supporters, van zowel Feyenoord als Ajax, delen de mening van FSV de Feijenoorder en spreken er schande van. Ook zijn er supporters die zich niet in het standpunt kunnen vinden. ”Bah de Feijenoorder wat zijn jullie een eng braaf clubje geworden zeg. Slaafs achter het bestuur aanlopen bah” en ”Jullie hebben prachtwerk geleverd”, luiden enkele tweets.

Deel dit bericht: <br>Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl