Furieus DVO ’32 overrompelt OHVV in het eerste kwartier

Een furieuze start van DVO ’32 overrompelde OHVV in het eerste kwartier, waarna OHVV het niet meer gerepareerd kreeg. Een verdiend verlies van een ploeg die we gerust een kampioenskandidaat mogen noemen gezien het materiaal waar mee gespeeld wordt. Zaterdag speelde OHVV de eerste competitiewedstrijd tegen DVO ’32. DVO ’32 kende een, op papier, matige voorbereiding en bekeravontuur, wat, na navraag, vooral door de wisselende opstellingen werd veroorzaakt.

De wedstrijd staat onder leiding van scheidsrechter Pieter Vermijs, die een prima wedstrijd fluit. Nadat de pupil van de week has gescoord in het doel van DVO ’32 kon de wedstrijd echt beginnen. Een furieus DVO ’32 trapte af in de hoogste versnelling. De zijkant werd gezocht waarbij het veld heel breed werd gehouden. Maar een fout in de defensie van OHVV leidde uiteindelijk tot de 0-1. Binnen 5 minuten stond het 0-2 toen een afgemeten voorzet hard werd binnen gekopt. Zelfs de supporters van DVO ’32 wisten niet wat hen overkwam, zo hadden zij hun ploeg nog niet zien voetballen dit seizoen. Welkom in de 3e klasse OHVV.
Na een klein kwartier lijkt het wat gelijker op te gaan. OHVV krijgt wat kansen die in deze fase zomaar tot de 1-2 hadden kunnen leiden. Maar daar waar DVO ’32 iedere kans lijkt te benutten, lukt dat vandaag bij OHVV niet. Na 20 minuten scoort DVO ’32 na een snelle uitbraak de 0-3 waar heel OHVV dacht aan buitenspel. De kracht van DVO ’32 zit duidelijk in de voorhoede, met een aantal jongens die in een recent verleden nog in de hoofdklasse voetbalden. Desondanks kan OHVV toch ook al 4 corners noteren in deze fase. Maar als ook de 4e kans voor DVO ’32 gewoon weer een doelpunt is, lijkt het een lange middag te worden voor OHVV, 0-4.

Dan maakt OHVV op slag van rust toch nog een doelpunt, David Keijzerwaard kopt, via een tegenstander, de 1-4 binnen. Kort daarna fluit de scheidsrechter voor rust en kunnen ook de toeschouwers even bijkomen.

Na rust ontstaat er een ander beeld. OHVV lijkt het spel meer onder controle te krijgen en DVO ’32 lijkt het sepl te gaan vertragen. Het tempo uit de eerste helft gaat deze ploeg niet volhouden. De eerste kans in de tweede helft is voor Casper Bredius die diep wordt weggestuurd. Zijn schot gaat maar net naast. OHVV wisselt dan, Dylan van de Loosdrecht en Joshua Stout komen in het veld voor Shi-fa Steehouder en David Keijzerwaard. Dit leidt tot wat omzettingen die de stabiliteit van het elftal ten goede komen. Het is nu meer een wedstrijd, die overigens verder niet leidt tot kansen, maar zich voornamelijk op het middelveld af speelt. In de 2e helft wordt verder niet meer gescoord, de rust stand is derhalve de eindstand, 1-4.

Door: Hans Blommers
Foto: Ruben Zegers


Het laatste nieuws:

Avatar foto

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl