Gebrek aan strijdlust voor rust breekt MVV 27 bijna op

In het thuisduel tegen Verburch liet MVV 27 zich in de eerste helft niet van zijn beste kant zien. De Maaslanders leken enigszins afwezig, vaak een stapje te laat en de onderlinge communicatie liet te wensen over. Verburch bepaalde wat er gebeurde! Wie dacht dat men het goede spel van het avondduel tegen Schipluiden zou doorzetten, kwam bedrogen uit. Echter, de tweede helft verbeterde er veel en was het weer meer een wedstrijd.

Als excuus zou kunnen worden aangegeven dat al snel in de wedstrijd, binnen tien minuten, zowel Yennick Berrevoets (lies) en Dennis Louter (knie) met blessures naar de kant moesten. Die beginfase was er nog wel een van aftasten, beide teams deden niet voor elkaar onder en de keepers konden nagenoeg werkeloos toekijken.

MVV 27 mocht blij zijn dat Revy Verbeek zijn vizier niet op scherp had staan. Na enkele minuten kwam hij niet verder dan het zijnet en in de 25e minuut knalde hij de bal in zeer kansrijke positie hoog over na breed leggen van Jordy Zwinkels. Miquel van Dijk zette twee minuten later de Maaslanders alsnog op een achterstand (0-1).

Het was verdiend, want de bezoekers waren feller en lieten duidelijk zien voor een overwinning te komen.

Na deze treffer volgde even later miscommunicatie in de MVV 27-defensie, maar Vince van der Knaap was zo vriendelijk net naast de paal te mikken.

Het werd de hoogste tijd voor een goed gesprek tijdens de onderbreking en dat had effect. MVV 27 had het licht gevonden en liet zich niet meer voor gek zetten. Er werd gestreden voor iedere bal en dat had al bijna direct met resultaat. Na zo’n vijftien seconden gaf Lourens van Rooijen de bal voor, maar verslikte Michael Berrevoets zich in het leer.

Negen minuten later eenzelfde situatie met beide spelers, maar nu kon Michael Berrevoets wel afdrukken met een schot dat onderweg nog licht van richting werd veranderd (1-1).

En met nog eens zes minuten had MVV 27 de schade zelfs helemaal uitgewist. Een crosspass van Ariën Oprel werd door Lourens van Rooijen vakkundig omgezet in een treffer (2-1). Ook Boyd Rijnenberg deed bijna een duit in het zakje, ontving de bal al goochelend op de rand van de zestien en vuurde hard met links net over de lat.

Dat wil zeker niet zeggen dat Verburch er in het tweede bedrijf voor spek en bonen bij liep, want de spel was in balans. MVV 27-doelman Lars van Gastel moest handelend optreden bij een afstandsschot van Miquel van Dijk en een lob van Dave Zwinkels.

Bij een kopbal in de 75e minuut van Luc van der Knaap bij de tweede paal moest hij passen (2-2). Voordat arbiter Michael Lindhout definitief naar het midden wees, moest er vanwege vermeend  buitenspel even gepraat worden met assistent-scheidsrechter Hakan Copur die in de rust de plek van de geblesseerde Hans Zwaard had ingenomen.

Na de gelijkmaker kon de wedstrijd nog alle kanten op, maar vandaag zou er geen gelukkige winnaar volgen. Deze uitslag gaf de uiteindelijke verhoudingen goed weer.

Na vier speelronden kan gesteld worden dat het krachtsverschil in poule 3B minimaal is en dat houdt dan ook in dat je direct vanaf minuut één bij de les zal moeten zijn!

Geel aan Maaslandse kant was er voor Leon van Kersbergen.

De opstelling: Lars van Gastel, Ronald Arkesteijn, Yennick Berrevoets (Bret Rhijnsburger), Cas van der Hoeven, Jaco Buijnink, Timo van Eijck, Leon van Kersbergen, Michael Berrevoets, Lourens van Rooijen (Finn Verpaalen), Boyd Rijnenberg en Dennis Louter (Ariën Oprel).

Door: Gerard Jordaan


Het laatste nieuws:

Avatar foto

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl