Geen verdere beperkingen voor het betaalde voetbal

Het betaald voetbal komt niet in de problemen bij de lockdown, die vanaf woensdag ingaat. Ondanks de strengere maatregelen, mogen de topsportcompetities blijven doorgaan, zo meldt De Telegraaf vandaag.

Inmiddels zijn de nodige maatregelen bekend, waardoor Nederland vanaf middernacht ‘op slot gaat’. De lockdown gaat gelden tot dinsdag 19 januari. Jan Bluyssen manager competitiezaken van de KNVB, liet eerder al weten aan De Telegraaf: ,,Zelfs bij een totale lockdown zou de voetbalbubbel door kunnen gaan. Spelen zonder publiek en trainen onder controle kunnen we ook in een totale lockdown doen. Daar zijn we echt klaar voor.”

Optimaal

“We zullen dan wellicht het binnen zijn nog meer beperken bij de clubs door iedereen thuis te laten douchen en eten, maar verder is alles aanwezig om door te gaan. ,,De medische begeleiding is optimaal en door het voortdurende testen signaleren we direct, dat er wat aan de hand is”, aldus Bluyssen. ,,Mogelijk zullen wij het binnen zijn nog meer beperken bij de clubs, door iedereen thuis te laten douchen en eten, maar verder is alles aanwezig om door te gaan.”

Avatar foto

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl