Gerard Nijkamp volgt Henk van stee op als technisch directeur bij sparta

Gerard Nijkamp is de nieuwe technisch directeur van Sparta Rotterdam. Nijkamp (51) werkte eerder als technisch directeur bij PEC Zwolle. Naast een periode in Qatar, waar hij bij twee clubs ook de technische leiding had, was Nijkamp ook werkzaam voor de KNVB en wereldvoetbalbond FIFA. De afgelopen 2,5 jaar was hij werkzaam als general manager voor FC Cincinnati in de Major League Soccer van de Verenigde Staten.

Bij Sparta Rotterdam tekent Gerard Nijkamp een contract voor 2,5 jaar. De nieuwe technisch directeur over zijn nieuwe uitdaging: “Na mijn vertrek uit Amerika heb ik bewust de tijd genomen om mijzelf te oriënteren op mijn volgende stap die ik wilde maken. In de afgelopen dagen is het contact met Sparta intensief geweest en werd voor mij de uitdaging, om onderdeel uit te gaan maken van deze mooie club, zeer interessant. Sparta is in mijn beleving een unieke club met een mooie identiteit in een interessant verzorgingsgebied. Wat mij ook enorm aanspreekt, is de jeugdopleiding.

Sparta heeft in het verleden bewezen in staat te zijn zelf spelers vanuit de jeugdopleiding door te laten stromen. Ik ben dan ook erg voorstander van een dergelijk goed draaiend ecosysteem dat begint bij de jeugdopleiding. De uitdaging, om samen te gaan werken met de technische staf, de jeugdopleiding en de totale organisatie om Sparta hogerop te brengen, pak ik dan ook graag met beide handen aan. In de gesprekken die ik met het bestuur heb gevoerd, is de ambitie voor zowel de korte als middellange termijn besproken. Natuurlijk is handhaving in de Eredivisie het allerbelangrijkste en daar gaan we met elkaar aan werken om de selectie in de winterstop te versterken. Parallel aan dat doel is het ook zaak om te werken aan de andere doelstellingen van de club en de komende periode ga ik met iedereen daar vol mee aan de slag.”

Algemeen Directeur Manfred Laros over de aanstelling van Gerard Nijkamp: “We zijn direct op zoek gegaan naar een hernieuwde invulling van de functie van technisch directeur. Gerard Nijkamp stond vanaf het begin direct op onze shortlist en uit gesprekken die wij hebben gevoerd met zowel Gerard zelf als met andere betrokkenen uit het betaald voetbal werden wij bevestigd in onze keuze. Naast dat hij bij PEC Zwolle een zeer succesvolle periode kende sluiten zijn ervaring en ideeën aan bij de cultuur van Sparta Rotterdam en is zijn nationale en internationale scoutingsnetwerk een zeer welkome aanvulling. Dit gecombineerd met een technisch directeur die zijn beleid en ambities wil implementeren met de gehele organisatie moet dit ervoor zorgen dat Sparta stappen gaat zetten in de komende jaren. Voorgaande staat los van de eerste prioriteit die de komende periode zijn volledige aandacht vraagt om de selectie, in de komende transferwindow, te versterken.”


Het laatste nieuws:

Avatar foto

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl