SCHIEDAM – De Giro d’Italia heeft inmiddels Nederland alweer verlaten en de voorbije twee dagen is er in Italie gekoerst. Daarin wonnen Greipel (vijfde etappe) en Ulissi (vierde etappe) de ritten, maar de Nederlander Tom Dumoulin reed zich weer in het roze. De tijdritspecialist reed zich door een tweede plaats in de vierde etappe naar de leidende positie in het algemeen klassement.

In datzelfde klassement is de Schiedamse renner Jos van Emden inmiddels de nummer 98 van de lijst met meer dan 9 minuten achterstand op Dumoulin. Voor Van Emden begon de Giro niet goed, want de tijdrit in Apeldoorn werd een debacle voor de Schiedammer. Hij ging onderuit en daarmee leek zijn Giro al voortijdig beslist.

Vandaag (donderdag) zal Van Emden met alle andere renners voor het eerst de bergen ingaan. De rit gaat van Ponte naar Roccaraso over een afstand van 157 kilometer. Verwacht wordt dat Dumoulin zijn leidende positie zal moeten afstaand of zou de Nederlander tot een verrassing in staat zijn? Van Emden zal zich de komende tijd willen revancheren voor zijn slechte proloog.

Avatar foto

DoorMischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl

Geef een reactie