Gommers verrast door Feyenoord: ‘Mooier dan lintje van de koning’

Professor Diederik Gommers van het Erasmus MC heeft vandaag de aanvoerdersband van Feyenoord overhandigd gekregen. Feyenoord-supporters eren met die prijs mensen die zij bewonderen. In het complot zaten de broers van de inmiddels landelijke bekende arts anders was hij voor de uitreiking – vlak voor de ingang van het ziekenhuis in Rotterdam – waarschijnlijk niet naar buiten gekomen.

Gommers toonde zich gisteravond tijdens de uitzending op NPO 1 – waarin de spontaniteitsonderscheiding ter sprake kwam – erg enthousiast over de toekenning, ‘’want ja’’, zei hij, ‘’ik heb inderdaad één afwijking en dat is Feyenoord.’’ Hij vond de aanvoerdersband zelfs een veel grotere bekroning voor zijn werk dan wanneer hij in aanmerking zou zijn gekomen voor een koninklijk lintje. Ook dat zei hij recht uit het hart.

Tijdens deze coronacrisis maakt de 56-jarige Gommers als specialist en als voorzitter van de landelijke IC-vereniging deel uit van het Outbreak Management Team dat het kabinet Rutte III adviseert over volksgezondheidsmaatregelen om de verspreiding van de virusziekte Covid-19 terug te dringen. Hij groeide in de afgelopen weken tijdens zijn aanwezigheid in de talkshows bij de NOS en RTL uit tot een soort vader des vaderlands, aan wie men zich in het land niet alleen angstvallig vasthield, maar met wie men zelfs mededogen kreeg toen de bezetting van de IC-bedden buitenproportioneel dreigde te worden.

Bron: Dagblad010.nl


Het laatste nieuws:

Avatar foto

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl