Grasmat De Kuip voor zesde maal op rij de beste

Aanvoerders van de Eredivisieclubs hebben het veld van De Kuip voor het zesde jaar op rij verkozen tot beste van Nederland. De grasmat kreeg opvallend vaak de maximale score van 5 punten, wat leidde tot een gemiddelde van 4,94. Grasmeester Erwin Beltman ontvangt binnenkort de schaal uit handen van spelersvakbond VVCS.

De VVCS ontvangt na iedere speelronde een bericht van de aanvoerders van de uitspelende clubs, waarin zij kenbaar maken hoe tevreden zij zijn over de grasmat waarop zij speelden. De waardering kan uiteenlopen van 1 (slecht) tot en met 5 (topveld).

Het veld in De Kuip heeft dit seizoen het gehele jaar fier bovenaan gestaan en behaalde dus een gemiddelde score van 4,94. Vorig jaar eindigde De Kuip nog bovenaan het klassement met een gemiddeld cijfer van 4,8. Dit jaar is het stadion in staat gebleken het cijfer wederom te verbeteren.

De Kuip laat de concurrentie ruimschoots achter zich. De velden van Ajax en PSV eindigden met een gelijke gemiddelde score van 4,35 op de gedeelde tweede plaats in de veldencompetitie. De kunstgrasvelden vormen traditioneel de staart van de ranglijst. Promovendus FC Emmen is als laatste geëindigd.

Deel dit bericht: <br>Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl